Világelsőhöz méltó teljesítmény, sima lett az első negyeddöntő

Casper Ruud és Matteo Berrettini meccse nem a várt szoros csatát hozta a US Openen. A norvég három játszmában legyőzte az olaszt, és még mindig megőrizte az esélyét arra, hogy a New York-i viadal után a világranglista élére álljon.

Magyar Nemzet
2022. 09. 06. 21:15
Casper Ruud US Open
US Open Casper Ruud 2022 Fotó: USTA/Darren Carroll
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rafael Nadalnak már nincs a saját kezében a sorsa. A spanyol klasszis ugyan két Grand Slam-tornát is nyert idén, de kevés versenyen indult, így ha Casper Ruud vagy Carlos Alcaraz döntőbe jut a US Openen, akkor nem Nadal veszi át Danyiil Medvegyev helyét az ATP-világranglista élén.

Nadalnak aligha lesznek álmatlan éjszakái, ha két fiatalabb vetélytársa közül valamelyik sikerrel jár, mindenesetre Ruud már csak egy győzelemre van attól, hogy a Roland Garros után idén másodszor is Grand Slam-finálét játsszon.

A norvég játékos elképesztő fölényben játszott a tavalyi wimbledoni döntős Matteo Berrettini ellen, 6:1, 5:1-nél szettlabdái voltak a kétjátszmás előnyhöz.

Ezután kissé alábbhagyott Ruud lendülete, de 6:4-gyel is megnyerte a második szettet, a harmadikban viszont brékhátrányba került.

Berrettini azonban 5:3-nál nem tudta kiszerválni a játszmát, majd a tie breakben Ruud lezárta a meccset.

A US Open előtt messze a norvégnak adták a legkevesebb esélyt a papíron világelsőségre hajtó ötösfogat közül, de a negyeddöntőben, különösen annak első két szettjében mutatott játéka a pozícióhoz méltó színvonalat képviselt.

Ruud az elődöntőben Nick Kyrgios vagy Karen Hacsanov ellen lép pályára.

Borítókép: Casper Ruud (Fotó: USTA/Darren Carroll)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.