A Harry Kane-nel vetekedő Ádám Martin aranyember lett Dél-Koreában

Pályafutása első bajnoki címét ünnepli Ádám Martin, aki ráadásul főhőse lett az Ulszan Hyundai aranyérmének Dél-Koreában. A magyar válogatott csatár csereként, 1-0-s hátrányban lépett pályára a Kangvon elleni meccsen, amelyen előbb gólpasszt adott, majd gólt szerzett. Így nyert 2-1-re az Ulszan, amely ezzel bebiztosította a bajnoki címet. Ádám Harry Kane-nel vetekszik 2022 góllövőlistáján, amelyen két magyar szerepel a top 20-ban világszinten.

Magyar Nemzet
2022. 10. 16. 10:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezték a dél-koreai élvonal 37. fordulójában Kangvon–Ulszan Hyundai meccset, amelyen az utóbbinak egyetlen pontot kellett szereznie a bajnoki cím bebiztosításához. A 62. percben úgy tűnt, hogy kár volt előre behűteni a pezsgőket, mert tizenegyesből vezetést szerzett a Kangvon. Aztán jött

Az Ulszan mindössze néhány perccel a hátrányba kerülése után, a 67. percben küldte pályára a Paksról a nyáron igazolt csatárt. Ádám nem vesztegette sokáig az idejét, előbb ziccerben ugratta ki társát Leonardót, aki azonban hibázott, majd a 75. percben már összejött az assziszt, Ádám fejjel csúsztatott meg egy beadást, ami után Um Von Szang kiegyenlített.

A bajnoki címet Ádám a 86. percben biztosította be, amikor egy szöglet után testtel sodorta a kapuba a labdát. Ezzel 2-1-re fordított és nyert az Ulszan, amely egy fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította az aranyérmét. A klub a legutóbbi két idényben ezüstérmes volt, és 17 év után először végez az élen. Ádám Martin felnőttpályafutása első bajnoki címét ünnepli, amelynek tevékeny részese volt, hiszen rövid idő alatt kilenc gólig jutott a dél-koreai élvonalban.

A 27 éves csatár egyébiránt a Pakson tavasszal elért találataival együtt már 22 bajnoki gólt számlál 2022-ben, és ezzel utolérte a Philadelphia Union mezében az Egyesült Államokban ugyanennyiszer eredményes Gazdag Dánielt a világ élvonalbeli bajnokságainak éves toplistán. Így két magyar szerepel a top 20-ban, méghozzá a 13. helyen többek közt a Tottenham és az angol válogatott sztárjával, Harry Kane-nel holtversenyben.

Amúgy a Manchester Cityben szárnyaló sincs messze, ő 2022-ben 24-szer volt eddig eredményes, amivel kilencedik a rangsorban. Az éllovas a montenegrói Borisz Kopitovics, aki a szingapúri bajnokságban 33 gólt ért el idén. Hogy ez mennyit ér szakmailag, azt jól jelzi, hogy 2018-ban egyszer volt válogatott, azóta sem hívták be, így elképzelhető, hogy az Ádám–Kopitovics gólcsatát nem rendezik meg a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőin, amelyen a magyar és a montenegrói válogatott azonos selejtezőcsoportban szerepel.

Borítókép: Ádám Martin ünnepel Dél-Koreában (Fotó: Ulszan Hyundai)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.