A magyarok réme lecsapott, szertefoszlóban a védő vb-álma

1-1-re végződött a Chelsea és a Manchester United rangadója a Premier League-ben. A Vörös Ördögök francia védője, Raphael Varane megsérült, valószínűleg ki kell hagynia a katari világbajnokságot.

Magyar Nemzet
2022. 10. 23. 9:14
Jorginho Armando Broja Chelsea
Chelsea's Italian midfielder Jorginho (L) celebrates with Chelsea's Albanian forward Armando Broja (R) after Broja is fouled for a penalty that Jorginho converts for the opening goal during the English Premier League football match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge in London on October 22, 2022. Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cristiano Ronaldo nélkül készült a Chelsea elleni rangadóra a Manchester United, a portugál sztár fegyelmi okokból még a meccskeretbe sem került be.

A találkozón sokáig egyetlen gól sem született, a hajrában azonban büntetőhöz jutott a Chelsea.

A tizenegyest az albán Armando Broja harcolta ki, akiről nekünk nagyon rossz emlékeink vannak, a legutóbbi vb-selejtezősorozatban mindkét Magyarország elleni mérkőzésen ő lőtte a győztes gólt.

Ezúttal csak az előkészítésben volt szerepe, a büntetőt a nyolcvanhetedik percben Jorginho váltotta gólra. Mégsem ünnepelhetett győzelmet a Chelsea: a 94. percben fejesébe Kepa és a kapufa is beleért, mégis túljutott a labda teljes terjedelmével a gólvonalon.

A legrosszabbul Raphael Varane járhatott a mérkőzésen: a manchesteriek francia védőjét le kellett cserélni, s valószínű, hogy sérülése miatt lemarad az év végi, katari világbajnokságról is. A címvédő francia válogatottból már korábban is esett ki kulcsember: a Chelsea középpályása, N’Golo Kanté biztosan nem lesz ott a vb-n.

 

Premier League, 13. forduló

Chelsea–Manchester United 1-1
Nottingham Forest–Liverpool 1-0
Manchester City–Brighton 3-1
Everton–Crystal Palace 3-0

Az állás: 1. Arsenal 27 pont/10 meccs, 2. Manchester City 26/11, 3. Tottenham 23/11, 4. Chelsea 21/11, 5. Manchester United 20/11.

Borítókép: Broja (jobbra) kiharcolta, Jorginho belőtte a tizenegyest, mégsem nyert a Chelsea (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.