Cristiano Ronaldo levonulása rosszabb, mint elsőre tűnt

Erik ten Hag, a Manchester United vezetőedzője szerint Cristiano Ronaldo megtagadta a pályára lépést a Tottenham Hotspur ellen. Szombaton újabb rangadó, a Chelsea elleni összecsapás vár a MU-ra, Ronaldo nincs a meccskeretben.

Magyar Nemzet
2022. 10. 21. 16:07
Cristiano Ronaldo
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo reacts during the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Manchester United at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on May 7, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP/Glyn KIRK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a látvány is nagy port kavart: Cristiano Ronaldo a rendes játékidő letelte előtt elhagyta az Old Trafford játékterét. Pedig a Manchester United fontos meccset nyert a Tottenham Hotspur ellen, a találkozót a kispadról figyelő Ronaldónak azonban nem volt kedve ünnepelnie.

A Vörös Ördögök újabb rangadóra készülnek, szombaton a Chelsea otthonában játszik Erik ten Hag csapata, a találkozót megelőző sajtótájékoztatón pedig a holland szakvezető újabb részletet árult el a Tottenham elleni Ronaldo-balhéról.

Erik ten Hag eldöntendő újságírói kérdésre megerősítette: pályára akarta küldeni Ronaldót a Spurs elleni meccs hajrájában, de a portugál sztár visszautasította a pályára lépést.

A Chelsea ellen hasonló kínos döntés egyikükre sem vár, Ronaldo nem tagja a Kékek ellen készülő meccskeretnek. A portugál klasszis már a felkészülési meccsek alatt összezördült egy hasonló incidens miatt Ten Haggal, akkor a Rayo Vallecano elleni találkozó vége előtt hagyta el a pályát.

– Akkor figyelmeztettem, hogy még egy hasonló esetnek következményei lesznek. A futball csapatsport, meg kell felelni bizonyos előírásoknak, mindezt pedig nekem kell felügyelnem – mondta Ten Hag, aki ugyanakkor hangsúlyozta, Ronaldo nem végleg vágta el magát nála a viselkedésével. – Fontos játékosa a csapatnak, a Chelsea ellen is hiányozni fog nekünk, de ezt a lépést meg kellett tennünk a csapatmorál érdekében.

Maga Ronaldo még az új edzői nyilatkozat előtt posztolt közösségi felületén, bár túl sok konkrétumot nem tartalmazott a bejegyzése.

– Egész karrierem során tisztelettel viseltettem a játékostársaim, az ellenfeleim és az edzőim iránt. Próbálok példakép lenni a fiatalok számára minden csapatban, amelynek a tagja vagyok. Sajnos ez nem mindig sikerül, néha a pillanat heve felülkerekedik rajtunk. Folytatom a munkát, támogatom a csapattársaimat és készen állok bármire, bármelyik mérkőzésen – állt Ronaldo kommunikációjában.

A kérdés azonban az, hogy ennek bizonyítására lehetősége lesz-e még a Manchester United színeiben.

Borítókép: Vajon látjuk-e még Cristiano Ronaldót a Manchester United mezében? (Fotó: AFP/Glyn Kirk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.