időjárás 4°C Balázs 2023. február 3.
logo

Cristiano Ronaldo levonulása rosszabb, mint elsőre tűnt

Magyar Nemzet
2022.10.21. 16:07 2022.10.21. 17:36
Cristiano Ronaldo levonulása rosszabb, mint elsőre tűnt

Erik ten Hag, a Manchester United vezetőedzője szerint Cristiano Ronaldo megtagadta a pályára lépést a Tottenham Hotspur ellen. Szombaton újabb rangadó, a Chelsea elleni összecsapás vár a MU-ra, Ronaldo nincs a meccskeretben.

Már a látvány is nagy port kavart: Cristiano Ronaldo a rendes játékidő letelte előtt elhagyta az Old Trafford játékterét. Pedig a Manchester United fontos meccset nyert a Tottenham Hotspur ellen, a találkozót a kispadról figyelő Ronaldónak azonban nem volt kedve ünnepelnie.

A Vörös Ördögök újabb rangadóra készülnek, szombaton a Chelsea otthonában játszik Erik ten Hag csapata, a találkozót megelőző sajtótájékoztatón pedig a holland szakvezető újabb részletet árult el a Tottenham elleni Ronaldo-balhéról.

Erik ten Hag eldöntendő újságírói kérdésre megerősítette: pályára akarta küldeni Ronaldót a Spurs elleni meccs hajrájában, de a portugál sztár visszautasította a pályára lépést.

A Chelsea ellen hasonló kínos döntés egyikükre sem vár, Ronaldo nem tagja a Kékek ellen készülő meccskeretnek. A portugál klasszis már a felkészülési meccsek alatt összezördült egy hasonló incidens miatt Ten Haggal, akkor a Rayo Vallecano elleni találkozó vége előtt hagyta el a pályát.

– Akkor figyelmeztettem, hogy még egy hasonló esetnek következményei lesznek. A futball csapatsport, meg kell felelni bizonyos előírásoknak, mindezt pedig nekem kell felügyelnem – mondta Ten Hag, aki ugyanakkor hangsúlyozta, Ronaldo nem végleg vágta el magát nála a viselkedésével. – Fontos játékosa a csapatnak, a Chelsea ellen is hiányozni fog nekünk, de ezt a lépést meg kellett tennünk a csapatmorál érdekében.

Maga Ronaldo még az új edzői nyilatkozat előtt posztolt közösségi felületén, bár túl sok konkrétumot nem tartalmazott a bejegyzése.

– Egész karrierem során tisztelettel viseltettem a játékostársaim, az ellenfeleim és az edzőim iránt. Próbálok példakép lenni a fiatalok számára minden csapatban, amelynek a tagja vagyok. Sajnos ez nem mindig sikerül, néha a pillanat heve felülkerekedik rajtunk. Folytatom a munkát, támogatom a csapattársaimat és készen állok bármire, bármelyik mérkőzésen – állt Ronaldo kommunikációjában.

A kérdés azonban az, hogy ennek bizonyítására lehetősége lesz-e még a Manchester United színeiben.

Borítókép: Vajon látjuk-e még Cristiano Ronaldót a Manchester United mezében? (Fotó: AFP/Glyn Kirk)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.