Visszavonult a játékos, aki BL-győzelemre vezette a Bayernt

Ahogy az olasz sajtóban azt már korábban valószínűsítették, bejelentette visszavonulását Franck Ribéry. A harminckilenc éves futballista 2006-ban vb-ezüstöt szerzett a francia válogatottal, 2013-ban pedig Bajnokok Ligáját nyert a Bayern Münchennel.

Magyar Nemzet
2022. 10. 21. 15:02
Franck Ribéry retire
Fotó: Twitter/Franck Ribéry
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány hete még csak valószínű volt, pénteken hivatalossá vált: Franck Ribéry befejezi pályafutását. A francia labdarúgó a közösségi médiában közzétett videóval köszönt el rajongóitól.

Ribéry 2006 és 2014 között nyolcvanegyszer szerepelt a francia válogatottban, amellyel a 2006-os németországi világbajnokságon ezüstérmet szerzett.

Klubszinten megfordult a Galatasarayban és a Marseille-ben is, mielőtt 2007-ben pályafutása meghatározó egyesülete, a Bayern München játékosa lett. A bajoroknál tizenkét évet töltött, 2013-ban Bajnokok Ligája-győzelemre vezette a klubot, az UEFA akkor az idény legjobbjának választotta, és az Aranylabda-szavazáson is csak szoros versenyben maradt alul Cristiano Ronaldóval és Lionel Messivel szemben.

Ribéry 2019-ben igazolt Olaszországba, ahol először a Fiorentina, majd a Salernitana játékosa volt. Utóbbi egylet játékosaként jelentette be visszavonulását krónikus térdbántalmai miatt. Pályafutása utolsó mérkőzését még a Serie A idei kiírásának első fordulójában, augusztusban játszotta, amikor csereként léphetett pályára az AS Roma ellen.

Borítókép: Franck Ribéry a Salernitana szerelésében (Fotó: Twitter/Franck Ribéry)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.