A Mol Fehérvár elégedettebb lehetett az egy ponttal Felcsúton

A labdarúgó NB I 9. fordulóját a Puskás Akadémia és a Mol Fehérvár felcsúti találkozója zárta le. Nem ez volt a forduló meccse, de a hazai csapat a szünet után szép góllal szerzett vezetést, ezt a vendégek kiegyenlítették,

2022. 10. 02. 20:42
null
Felcsút 20221002 Labdarúgás NBI puskás Akadémia-MOL Fehérvár FC Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol Fehérvár már két éve képtelen nyerni a Puskás Akadémia ellen: a Mol Aréna Sóstóban háromszor ikszeltek, a két felcsúti meccset pedig egyaránt 1-0-ra bukták el a fehérváriak. Egyébként 2013 ősze óta huszonharmadszor rendezik meg a Fejér megyei rangadót, a vendégek eddig kétszer annyi győzelmet arattak, mint ellenfelük, az örökmérleg öt Puskás Akadémia-siker, hét döntetlen és tíz fehérvári diadal.

Úgy tűnt, a hazai csapat gyorsan elkezd javítani ezen a mérlegen. A 4. percben szabadrúgást követően a lecsorgó labdát előbb Corbu tette kapura, de a felső lécről visszapattant a labda, amit előbb Zahedi, majd Stronati próbált bekotorni egy méterről. Utóbbinak sikerült, de a VAR percekig tartó vizsgálata végén kiderült, les előzte meg a gólt, így szabadrúgás következett kifelé. Negyedórával később Brandon balról érkező beadásából Kiss Tamás pörgette kapura a labdát az ötös sarkáról, de az a jobb kapufáról az alapvonalon túlra pattant.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Gyenge volt a meccs, nem sok említésre méltó történt, de az 56. percben nagyon szép támadásból szerzett vezetést a Puskás Akadémia: Baluta a felezőkörből indította a jobb szélen meginduló Kisst, aki egyből középre adott, és az ott lendületből ékező Zahedi 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt – 1-0. Sokáig megint nem történt semmi érdemleges, majd elkezdett kicsit nyomni a Fehérvár, és  a 78. percben ki is egyenlített: Dárdai balról betekert szögletét Ruben Pinto fejjel továbbcsúsztatta, és a másik saroknál érkező Kodro 4 méterről a hálóba küldte a labdát – 1-1.

A végén Favorov állt közel ahhoz, hogy megszerezze a győzelmet a házigazdának, de az eredmény már nem változott: a Fehérvár megint nem tudta legyőzni a Puskás Akadémiát, de elégedettebb lehetett az egy ponttal, mint a hazai csapat.

NB I, 9. forduló
Péntek

Mezőkövesd–Paks 1-2 (1-0), Mezőkövesd, 1200 néző, jv.: Antal. Gólszerző: Drazsics (1.), illetve Varga B. (57.), Bőle (64.)

Szombat

Újpest–Kisvárda 4-0 (3-0), Szusza Ferenc Stadion, 1984 néző, jv.: Pintér. Gólszerző: Vranjanin (31., öngól), Goure (36., 45+1.), Simon K. (68.). Kiállítva: Kovacic (59.), Ötvös (93.).

Debrecen–Bp. Honvéd 4-3 (3-0), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4512 néző, v.: Erdős. Gólszerzők: Babunski (15.), Baráth (26.), Bódi (32.), Lagator (48.), illetve Domingues (53.), Samperio (70., 11-esből), Jónsson (72.). Kiállítva: Gomis (91.).

Vasas–Debrecen 1-1 (1-0), Illovszky Stadion, 1770 néző, v.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Holender (44.) illetve Lesjak (54).

Vasárnap

Kecskemét–Ferencváros 2-0 (2-0), Kecskemét, Széktói Stadion, 2527 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Nagy K. (27., 11-esből 34.)

Puskás Akadémia–Mol Fehérvár 1-1 (0-0), Felcsút, Pancho Aréna, 1200 néző, jv.: Bognár T.  Gólszerző: Zahedi (56.), illetve Kodro (78.)

Borítókép: Dárdai Palkó ezúttal nem boldogult a hazi védőkkel (Fotó: Nmezeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.