Káosz és mélypont Nápolyban, vége Fucsovics sorozatának

Csak csütörtökön fejeződött be az első forduló a borzasztó körülmények között zajló nápolyi ATP 250-es tenisztornán. Fucsovics Márton sem fog jó emlékeket őrizni a viadalról, veresége következtében kiesik a top 100-ból a világranglistán.

2022. 10. 20. 14:51
FUCSOVICS Márton; BUBLIK, Alekszandr
London, 2022. június 27. Fucsovics Márton a kazah Alekszandr Bublik ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában 2022. június 27-én. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nápoly ideiglenesen került az férfiteniszezők versenynaptárába, és semmi jel nem mutat arra, hogy jövőre is találkozunk a helyszínnel az ATP Touron.

A helyi kemény pálya borzasztó minőségű, emiatt folyamatos halasztásokkal kellett szembenézniük a játékosoknak és a szurkolóknak.

A szervezés is hagy kívánnivalót maga után.

Fucsovics Márton és a kínai Csang Cse-Csen első fordulós mérkőzését szerdán félbehagyták a sérülésveszélyessé vált pálya miatt. A két játékos azonban még késő este sem tudta, hogy mikor folytathatják a meccset, ahogy a többi teniszező sem kapott információkat a csütörtöki időrendről.

Végül a centerpálya első meccseként folytatta összecsapását a magyar és a kínai játékos a csütörtöki játéknapon, amelyen az eredeti tervek szerint már a második fordulót kellett volna befejezni.

Fucsovics szetthátrányból várta a folytatást, csütörtökön pedig hiába volt öt játszmalabdája is az egyenlítéshez, egyikkel sem tudott élni, így 6:4, 7:6-os vereséggel kiesett.

A magyar teniszezőt 2017. október 23-án jegyezték először a legjobb száz között az ATP-világranglistán, és azóta nem is csúszott ki onnan, rekordja a 2019-es 31. pozíció volt. A nápolyi vereség viszont azt jelenti, hogy majdnem napra pontosan öt évvel a belépése után, a 2022. október 24-i rangsorban Fucsovics már nem lesz a top 100 tagja.

A tavaly még wimbledoni negyeddöntőt vívott játékosnak jövőre, harmincegy évesen szinte mindent újra fel kell építenie, de egyelőre még az sem ismert, hogy a héten nyilvánosságra hozott szakítás után ki lesz az új edzője.

Borítókép: Fucsovics Mártonnak nem úgy alakult ez az éve, ahogy eltervezte (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.