Szomorú fordulat, zokogott a pályán a magyar játékos

Piros Zsombor két napja még tenisztornát nyert Kvangdzsuban, kedden sérülés miatt nem tudta befejezni a meccsét a szöuli challenger-verseny első fordulójában.

2022. 10. 11. 15:18
2022 Davis Cup Qualifying Round; Thanasi Kokkinakis Vs Zsombor Piros in Australia - 05 Mar 2022
Zsombor Piros of Hungary in action during the 2022 Davis Cup Qualifying Round match against Thanasi Kokkinakis of Australia at Ken Rosewell Stadium. Final score; Thanasi Kokkinakis 2:0 Zsombor Piros. (Photo by Luis Veniegra / SOPA Images/Sipa USA)No Use Germany. Fotó: Luis Veniegra / SOPA Images/Sipa
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Piros Zsombor vasárnap magabiztos győzelmet a kvangdzsui challenger-torna döntőjében az első kiemelt Emilio Gómez ellen. A magyar teniszező 6:2, 6:4-re győzte le a korábbi Roland Garros-győztes, Andrés Gómez fiát, ezzel pályafutása második challenger-trófeáját szerezte meg és a karriercsúcsot jelentő 138. helyre lépett fel a világranglistán.

Piros a siker után is maradt Dél-Koreában, az e heti, szöuli és a jövő heti, puszani challenger-versenyre is nevezett. A magyar játékos azonban sajnos nem sokáig érezhette magát a csúcson.

Szöulban az első játszmát megnyerte a hazai Csung Hong – a 2018-as Australian Open-elődöntős Csung Hjon bátyja – ellen, és a második szettben is brékelőnye volt a magyar játékosnak, ám sérülése miatt nem tudta lezárni a meccset.

Piros négy egymás után elveszített játékot követően, 5:2-es hátránynál ápolást kért, és ezután még tudott nyerni egy játékot, de nem volt olyan állapotban, hogy esélye legyen a győzelemre.

A feladás előtti utolsó labdamenetből (alsó videó) is látszik, hogy Piros szinte lépni sem tudott a pályán.

A huszonharmadik születésnapját csütörtökön ünneplő teniszező vasárnap még örömében dobta el a sapkáját, most kínjában vágta a székre, majd leülve zokogott, mielőtt elhagyta a pályát.

Piros Zsombor idén már harmadszor kényszerült feladni meccset, a Roland Garros előtti időszakban a hátfájdalmai miatt készült néhány hetes kihagyásra, és a magyar teniszező most is a hátát fájlalta.

Fucsovics búcsúja

A Firenzében zajló ATP 250-es tenisztorna első fordulójában a legmagasabban rangsorolt magyar férfi teniszező, Fucsovics Márton (91.) megnyerte az első játszmát Oscar Otte (55.) ellen, azonban német ellenfele fordított, így Fucsovics számára a 3:6, 6:4, 6:2-es vereséggel hamar véget ért az olaszországi verseny.

Borítókép: Piros Zsombor (Fotó: Sopa Images/Sipa/Luis Veniegra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.