Piros Zsombor: Feldob a tét, hogy a Roland Garros-főtábláért játszhatok

Már csak egy lépés választja el Piros Zsombort élete első felnőtt Grand Slam-főtáblás szereplésétől. A világranglista 189. helyén álló magyar teniszező a Roland Garros selejtezőjének második körében 6:4, 6:4-re nyert a 146. helyen rangsorolt orosz Jegor Geraszimov ellen, a főtáblára jutásért a 126. helyen álló portugál Nuno Borges lesz az ellenfele. A mérkőzést pénteken játsszák.

2022. 05. 18. 14:13
2022 Davis Cup Qualifying Round; Thanasi Kokkinakis Vs Zsombor Piros in Australia - 05 Mar 2022
Zsombor Piros of Hungary in action during the 2022 Davis Cup Qualifying Round match against Thanasi Kokkinakis of Australia at Ken Rosewell Stadium. Final score; Thanasi Kokkinakis 2:0 Zsombor Piros. (Photo by Luis Veniegra / SOPA Images/Sipa USA)No Use Germany. Fotó: Luis Veniegra / SOPA Images/Sipa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Piros Zsombor idén még nem vesztett szettet a Roland Garroson. A salakpályás Grand Slam-torna selejtezőjének első fordulójában a 2017-es wimbledoni elődöntős, amerikai Sam Querrey ellen nyert 6:2, 6:2-re. A mai második fordulóban az orosz Jegor Geraszimov is kénytelen volt gratulálni a 22 éves magyar játékosnak, a 6:4, 6:4-es magyar győzelem után. 

A junior Grand Slam-bajnok magyar teniszező a mérkőzés után értékelt a Magyar Nemzetnek.

– Kicsit izgultam, legalább annyira, mint az első selejtezős mérkőzésemen. De már a beütésnél, a bemelegítésnél éreztem, hogy jó napot fogtam ki. Valahogy sejtettem, hogy ma jól fog menni a tenisz. Az ellenfelem, Jegor Geraszimov hatalmasakat szervált, de szerencsére jól mentek a fogadások, úgy is mondhatnám, hogy ez volt a siker kulcsa. A labdameneteket én igyekeztem irányítani, próbáltam megmozgatni, kicsit kifárasztani, futtatni az ellenfelemet, és ez nyerőnek bizonyult. A főtáblára kerülés lesz a tét a következő mérkőzésen a portugál Nuno Borges ellen, ő a 126. helyen áll a ranglistán, már őt is láttam játszani, és tudom róla, hogy csakúgy, mint az előző két ellenfelem, ő is remekül adogat. De lassan már ehhez is hozzá vagyok szokva itt a Roland Garroson. Feldob a tét, hogy a főtáblára kerülésért játszhatok, minden erőmre szükség lesz, hogy kiharcoljam a továbbjutást a portugál ellenfelemmel szemben. Bevallom őszintén, magam sem gondoltam volna, hogy ilyen jól fog menni a játék. Három-négy hétig a hátfájdalmaim miatt alig tudtam edzeni, ehhez képest kellemes meglepetés az idei párizsi szereplésem, de nem szeretnék itt megállni– mondta  Piros Zsombor a Jegor Geraszimov ellen 6:4, 6:4-re megnyert mérkőzés után. 

A junior Grand Slam-bajnok  játékosnak az idei a legjobb szereplése a felnőtt GS-versenyeken. 2018-ban a selejtező második fordulójában búcsúzott az Australian Openen, idén (legalább) egy körrel tovább jutott.

A nők selejtezőjében Jani Réka Luca az ausztrál Jaimee Fourlis ellen győzött hátrom játszmában, 6:7 (3-7), 7:5, 6:3-ra. A főtáblára jutásért a 13. kiemelt szerb Aleksandra Kruniccsal (117.) csap össze pénteken.  

A Roland Garros vasárnap rajtoló főtábláján öt magyar, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma indulhat alanyi jogon.

Borítókép: Piros Zsombor egy lépésre felnőtt karrierje eddigi legnagyobb sikerétől (Fotó: AFP)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.