Kínjában mosolygott a kezdőkörben a magyar játékvezető

A labdarúgó NB I 10. fordulójának nyitómérkőzésén a Zalaegerszeg az utolsó pillanatban szerzett góllal 1-1-es döntetlent ért el a Mol Fehérvár vendégeként.

Magyar Nemzet
2022. 10. 07. 20:27
Kenan Kodro gólöröm
Labdarúgó NBI - Puskás Akadémia FC-MOL Fehérvár FC Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokatlan módon két mérkőzést is rendeznek pénteken, az NB I tizedik fordulójában. A megszokott menetrendtől való eltérés oka, hogy hétfőn pótolják a negyedik körből elhalasztott Mol Fehérvár–Újpest mérkőzést, előtte pedig mindkét csapatnak biztosítani kellett a megfelelő pihenőidőt.

A fehérváriak ezúttal is hazai pályán játszottak, a Zalaegerszeg ellen. Az első félidőben kevés helyzet adódott, a vendégek részéről a legnagyobbat Ikoba hagyta ki, aki egy kavarodás után közelről nem talált a kapuba. A hajrában Dárdai ollózását hárította Demjén, aki viszont a ráadásban Kodro lövésével szemben már tehetetlen volt, így a Fehérvár vonulhatott előnnyel az öltözőbe.

A második félidőben a hazaiakon látszott, hogy az 1-0-s győzelemmel is teljesen elégedettek lennének, a Zalaegerszeg pedig hiába próbálkozott, Ricardo Moniz vezetőedzőnek egészen a 79. percig kellett várnia arra, hogy egyik játékosa lövése kaput találjon: a csereként beküldött Meshack kísérletét Kovács Dániel üggyel-bajjal hárította.

A 95. percben jött a dráma: Gergényi szabadrúgása után az előrehúzódó kapus, Demjén fejelt, ezt Kovács hárította, a kipattanót viszont Ikoba közelről a hálóba pofozta.

Majdnem három percbe telt, mire a VAR-vizsgálat lezajlott, a fiatal játékvezető, Csonka Bence már kínjában mosolygott a kezdőkörben, de a játékosokhoz hasonlóan ő is csak tétlenül várhatott a döntésre. Az örökkévalóságnak tűnő másodpercek végén a ZTE ünnepelhetett, amely így továbbra is minden meccsén szerzett gólt ebben a bajnoki idényben.

A Fehérvár viszont elvesztette százszázalékos hazai mérlegét, és nem tudta megelőzni tegnapi ellenfelét a tabellán, amelynek továbbra is csak a második felében található Michael Boris együttese.

A találkozó összefoglalója ITT tekinthető meg.

NB I, 10. forduló

Péntek

Mol Fehérvár–ZTE 1-1 (1-0), Mol Aréna Sóstó, v.: Csonka, gól: Kodro (46.), illetve Ikoba (95.).
Újpest–Kecskemét 20.00

Szombat

Kisvárda–Vasas 17.00
Bp. Honvéd–Mezőkövesd 19.30

Vasárnap

Paks–Puskás Akadémia 15.30
Ferencváros–DVSC 18.00

Borítókép: Kenan Kodro már hat gólnál jár a bajnokságban, de a lefújás után aligha ünnepelt (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.