Kirúgott csapatkapitánya verte meg a Honvédot, de nem érez elégtételt

A labdarúgó NB I 11. fordulójában a Puskás Akadémia hazai pályán 1-0-ra legyőzte Budapest Honvédot. Az egyetlen gólt a Kispestről elküldött Batik Bence szerezte, aki azt mondta, hogy a múltat lezárta és nem érez elégtételt.

Magyar Nemzet
2022. 10. 15. 19:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a labdarúgó NB I 11. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén a tabellán második Kecskemét és a harmadik Kisvárda 3-3-as döntetlent játszott egymással, szombaton a negyedik Puskás Akadémia úgy fogadta a Budapest Honvédot, hogy győzelme esetén fellép a dobogóra, pontszámban pedig beéri a Kisvárdát. Ha pedig három góllal nyer, aki a második helyre ugrik a három meccsel kevesebbet játszott, éllovas Ferencváros mögé. Nos, a Puskás Akadémia 1-0-ra győzött, a gólt pedig az a Batik Bence szerezte, akinek a nyáron négy év, egy kupagyőzelem után addigi csapatkapitányként távoznia kellett Kispestről, mert a vezetőség jelezte, hogy a továbbiakban nem számít rá. A Puskás Akadémia gyorsan szerződtette, és jól járt vele. Batik ma a 38. percben egy beadást kapásból zúdított a kispesti kapu bal felső sarkába, hatalmas gólt lőtt. Amit nem ünnepelt meg.

A gólja ITT tekinthető meg.

Batik Bence a mérkőzés után az M4 Sport kamerája előtt elmondta, hogy a Honvédot és a csapat szurkolóit tiszteli, a múltat lezárta, és nem érez elégtételt sem amiatt, hogy a Puskás Akadémia az ő góljával győzte le a Honvédot; már csak előre néz. 

– A Honvéd jól védekezett az első harminc percben, besűrítette a középpályát, fél óráig tartott, míg rájöttünk, hogyan uralhatjuk a mezőnyt. Nagyon fontos gólt rúgtunk, ráadásul Batik Bence szerezte, aki a Honvéd volt játékosa. Örülök, hogy így mutatta meg, mekkora tévedés volt elengedni. Persze nagyon örülök, hogy idejött hozzánk – nyilatkozta Hornyák Zsolt, az NB I-es tabellán immár harmadik Puskás Akadémia vezetőedzője.

A Honvéd maradt a tizedik helyen.

Még délután a Zalaegerszeg hazai pályán 3-0-ra nyert a Paks ellen. A kék-fehérek sikerükkel lezárták hárommeccses nyeretlenségi sorozatukat, egyúttal megelőzték riválisukat a tabellán. Jelenleg a ZTE az ötödik, a Paks a hatodik.

Puskás Akadémia FC–Budapest Honvéd FC 1-0 (1-0), Felcsút, Pancho Aréna, 1828 néző, jv.: Rúsz. Gólszerző: Batik (38.). Kiállítva: Bocskay (Honvéd, 74.)

ZTE– Paks 3-0 (2-0), Zalaegerszeg, 2313 néző, jv.: Bogár. Gólszerzők: Ikoba (6.), Mim (17.), Gergényi (85.)

Borítókép: Batik Bence gólja döntött (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)


  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.