időjárás 4°C Adél 2023. január 29.
logo

Megvannak Háfra és Szöllősi-Zácsik helyettesei a keretben

Magyar Nemzet
2022.10.18. 16:12 2022.10.18. 18:05
Megvannak Háfra és Szöllősi-Zácsik helyettesei a keretben

Kihirdette a keretét Golovin Vlagyimir, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a november 4-én kezdődő Európa-bajnokságot megelőző felkészülésre.

Az idén egy hónappal korábban, november 4-én kezdődik el a női kézilabdázók soros nagy versenye, ezúttal az Európa-bajnokság. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány 21 játékost hívott meg a felkészülésre, és a névsorból hiányzik Háfra Noémi térd-, Szöllősi-Zácsik Szandra pedig felkarsérülés miatt, és ők nem is lehetnek ott Szlovéniában a kontinenstornán. Háfra Noémi klubjának, a dán Odense HB-nak a honlapján kedden jelent meg a pontos diagnózis, amely szerint elszakadt a magyar átlövő keresztszalagja szombaton a francia Brest Bretagne elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen, ezért műtét és hosszú kihagyás vár rá.

 

 

– Sajnos a balátlövők közül ketten is megsérültek az elmúlt időszakban, ami nem könnyíti meg a helyzetünket, a legnagyobb kihívás számunkra az Eb-n ennek a pozíciónak a hatékony megoldása lesz – mondta el a kerethirdetés kapcsán Golovin Vlagyimir, aki Kácsor Gréta mellett Hornyák Dórát és Debreczeni-Klivinyi Kingát hívta be a bő keretből.
A válogatott október 24-én kezdi meg a közvetlen felkészülést, október 29-én Románia, október 31-én Németország ellen lép pályára Tatabányán. A keret november 2-án utazik ki Szlovéniába, és november 4-én 18 órakor kezdi meg szereplését Svájc ellen. Az Európa-bajnokságra mérkőzésenként 16 kézilabdázó nevezhető.

A KERET

Kapusok: Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO), Töpfner Alexandra (DVSC Schaeffler)
Jobbátlövők: Albek Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Planéta Szimonetta (DVSC Schaeffler)
Irányítók: Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Tóth Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Balátlövők: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Siófok KC), Hornyák Dóra (DVSC Schaeffler), Kácsor Gréta (DVSC Schaeffler)
Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (Győri Audi ETO) 

Borítókép: Háfra Noéminak ki kell hagynia ezt az Európa-bajnokságot (Fotó: EPA/LUIS FORRA)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.