„Nem játszunk tovább” – reagált az újabb kudarcra a Juve-edző

A Serie A kilencedik fordulójának rangadóján a címvédő AC Milan 2-0-ra legyőzte a Juventust. A torinóiak mestere, Massimiliano Allegri nem érti csapatát.

Magyar Nemzet
2022. 10. 08. 21:03
Massimiliano Allegri Juventus
Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétközi Bajnokok Ligája-forduló sokkal jobban alakult a Juventus, mint az AC Milan számára: előbbi legyőzte a Makkabi Haifát, utóbbi simán kikapott a Chelsea vendégeként.

A két patinás olasz klub szombati egymás elleni meccsét viszont a Serie A címvédője, a Milan nyerte: az első félidőben Fikayo Tomori, a másodikban Brahim Díaz volt eredményes.

– Az első húsz percben sok labdát elszórtunk, de a hozzáállás az első pillanattól kezdve megfelelő volt. Megfelelően használtuk a széleket, a középpályán pedig stabilak voltunk – fogalmazott a Milan mestere, Stefano Pioli.

Kollégája, Massimiliano Allegri viszont nem lehet nyugodt az állását illetően. Pavel Nedved szerint fizikálisan és akaratban is voltak problémák torinói oldalon, Allegri szerint viszont más áll a vereség hátterében, bár az ő verziója sem szívderítő a Juventus-drukkerek számára.

– Szerintem pszichológiai okai vannak a gyengébb szereplésnek. Nem könnyű a helyzetünk, sok pontot hullajtottunk a kisebb csapatok ellen, így a rangadón hiányzott az önbizalom.

Nagyon furcsa, hogy egy bizonyos ponton befejezzük, nem játszunk tovább. Leao kapufája után folyamatosan hátráltunk. Emellett olyan passzokat rontottunk el, amelyeket nem szabad

– mondta Allegri, akinek csapata kilenc forduló után mindössze a nyolcadik helyen áll a tabellán.

A Milan viszont átmenetileg utolérte az éllovas Napoli, Atalanta duót.

Serie A, 9. forduló

AC Milan–Juventus 2-0
Sassuolo–Inter 1-2

Az állás: 1. Napoli 20 pont/8 mérkőzés, 2. Atalanta 20/8, 3. Milan 20/9 (...), 7. Inter 15/9, 8. Juventus 13/9

Borítókép: Massimiliano Allegri megint nem lehetett elégedett (Fotó: Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.