A Juventusnál még türelmesek, bár Nedved már elküldené Allegrit

Az olasz Juventus labdarúgóklub vezetősége egyelőre a csapat botladozása ellenére is kitart Massimiliano Allegri vezetőedző mellett, de Pavel Nedved alelnök már a menesztése mellett kampányol.

Magyar Nemzet
2022. 09. 20. 13:11
Juventus v SL Benfica: Group H - UEFA Champions League Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri (Juventus) during the UEFA Champions League group H match between Juventus and SL Benfica at Allianz Stadium, on 14 September 2022 in Turin, Italy (Photo by Alberto Gandolfo/NurPhoto) (Photo by Alberto Gandolfo / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német rekordbajnok Bayern Münchennél már négy nyeretlen bajnoki mérkőzést követően felröppentek az első pletykák Julian Nagelsmann vezetőedző lehetséges menesztéséről. Mindezt úgy, hogy a bajorok közben a Bajnokok Ligájában vitézkednek, a Barcelonát és az Intert is legyőzték, és vezetik az idei „halálcsoportot”. 

A klub elnöksége határozottan cáfolta az erről szóló híreszteléseket, mondván, a fiatal trénerrel képzelik el a jövőt. Az olasz rekordbajnoknál edzősködő kollégája, Massimiliano Allegri viszont nincs ilyen jó helyzetben. A Juventus hét forduló alatt mindössze két győzelmet és tíz pontot gyűjtött össze a Serie A-ban, ezzel nyolcadik, és a BL-ben két játéknap elteltével még pont nélkül áll. 

A Zebrák legutóbb az addig nyeretlen Monzától kaptak ki, ezek után ráadásul Allegri egy interjúval is borzolta a kedélyeket, amelyet a vezetőség nem hagyott jóvá, és a játékosainak sem volt ínyükre, mivel úgy érezték, mesterük csak kifogásokat keres, amikor a sérülésekkel magyarázta a rossz eredményeket.

Januártól már számíthatunk Pogbára és Di Maríára. Elégedettek vagyunk az igazolásainkkal, csak nincsenek ezek a játékosok a pályán. Vegyünk ki öt kezdőt az Interből és a Milanból, s nézzük meg, hol állnának! – védekezett Allegri.

 

A várakozásokat alulmúló teljesítmény és a belső feszültségek ellenére az olasz Corriere della Sera információi szerint egyelőre az edző állása nincs veszélyben. Múlt péntekre megbeszélést hívtak össze, amelyen Andrea Agnelli klubelnök, Federico Cherubini sportigazgató, Maurizio Arrivabene vezérigazgató és Pavel Nedved alelnök is részt vettek, hogy megtárgyalják a fennálló helyzetet, illetve a jövőbeli terveiket. Allegri már nem élvez százszázalékos támogatást, mivel Nedved felvetette, eljött az ideje az edzőváltásnak, Agnelli azonban elutasította a javaslatot. A Juventus elnöke ezután hétfőn felhívta a trénert, mert meg akart bizonyosodni afelől, hogy erős a csapategység, és Allegri meg tudja akadályozni, hogy elharapózzon a helyzet az öltözőben.

A Juventus vezetőedzője egyelőre tehát élvezi az elnök támogatását, de vélhetően Agnelli türelme is véges.

 

Borítókép: Massimiliano Allegri a Benfica elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen (Fotó: Alberto Gandolfo/NurPhoto/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.