Rüdiger brutális ütközés árán mentette meg a Realt a vereségtől

Egyszerre remekbe szabott és vérfagyasztó jelenettel ért véget a Real Madridi varsói vendégszereplése a Sahtar Doneck ellen. Rüdiger a 95. percben egyenlített és harcolta ki így csapatának a továbbjutást a Bajnokok Ligája csoportkörében már a 4. fordulóban. A német középhátvéd a fejes után Trubin kapussal ütközött, majd vérben ázva hagyta el a pályát.

Magyar Nemzet
2022. 10. 12. 6:39
Rüdiger, Trubin
Rüdiger, Trubin Forrás: AFP/Janek Skarzynski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

már percekkel korábban nógatta Rüdigert, menjen már fel fejelni, ez az egyetlen esélyük. Oda is varázsolta a labdát a honfitársa fejére, de a német középhátvéd akkor még úgy arasznyit tévedett.

A játékvezető öt perc hosszabbítást jelzett, a Real a 95. percben tehát az utolsó támadását vezette. Megismétlődött az iménti jelenet, ismét Kroos tekert mesterien középre, Rüdiger el is fejelte a labdát, amely a hálóban landolt. Ám ezzel nem ért véget az akció.

 

Trubin, a Sahtar hálóőre ezúttal kifutott a kapujából, de késve, a labdát nem tudta elütni, ellenben brutálisan ütközött Rüdigerrel, ami után mindketten a földön maradtak. Rüdigernek felrepedt a szemöldöke, ömlött belőle a vér, de Trubint is hosszasan ápolták.

Rüdiger, Trubin
Fotó: AFP/Janek Skarzynski

Ám mindettőjüket kemény fából faragták, Rüdiger a saját lábán hagyta el a pályát, s hosszas ápolás után, turbánnal a fején Trubin is visszaállt a kapuba.

Rüdiger szerda délután a közösségi oldalán igyekezett megnyugtatni az érte aggódokat.

 

– Ami nem öl meg, az megerősít. Jól vagyok, köszönöm az üzeneteket! – írta Rüdiger a Twitter-oldalán.

 

A mérkőzés vége 1-1 lett, így a Real Madrid már a 4. forduló után kiharcolta a továbbjutást a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Részletek a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójáról, a keddi mérkőzésekről ITT olvashatók.

 

Borítókép: Az ütközés pillanata (Fotó: AFP/Janek Skarzynski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.