Újabb érzékeny veszteség a jövő héten kezdődő Eb előtt

A korábban megsérült Háfra Noémi és Szöllősi-Zácsik Szandra után újabb játékosról kénytelen lemondani Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a november 4-én kezdődő női kézilabda Európa-bajnokság előtt. A Győr Bajnokok Ligája-győztes balszélsője, Fodor Csenge sem lehet ott a kontinenstornán.

Magyar Nemzet
2022. 10. 25. 15:54
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha ez így folytatódik, lassan egyszerűbb lesz felsorolni a távol maradó játékosokat, mint a Ljubljanában pályára lépő magyar kezdőcsapatot. A november 4-én kezdődő női kézilabda Európa-bajnokságon erősen tartalékos magyar válogatott lép pályára. 

Ma kiderült, hogy Fodor Csenge is csatlakozott a hiányzók táborához. Azt már korábban tudtuk, hogy a csapatkapitány, Bíró Blanka a sérülés utáni rehabilitációját tölti, Kovacsics Anikó szülési szabadságon van, keresztszalag-szakadás, Szöllősi-Zácsik Szandra pedig vállsérülés miatt marad le a kontinenstornáról. A Győri Audi ETO balszélsője a montenegrói Buducsnoszt Podgorica elleni hétvégi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen térdsérülést szenvedett, a klubja tájékoztatása szerint a felépülése legalább három-négy hetet vesz igénybe, így a junior világbajnok játékos nem állhat a válogatott rendelkezésére a novemberi Eb-n. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány az ő helyére a Rapid Bucuresti játékosát, Korsós Dorinát hívta meg a keretbe. 

A magyar válogatott október 24-én kezdte meg a közvetlen Eb-felkészülést, 29-én Románia, 31-én pedig Németország ellen lép pályára edzőmeccsen, Tatabányán. A válogatott november 2-án utazik Ljubljanába, ahol 4-én Svájccal, 6-án Horvátországgal, 8-án pedig Norvégiával találkozik a csoportkörben. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

Borítókép: Fodor Csenge is kihagyja az idei Eb-t (Fotó: Nemzeti Sport)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.