Verstappen és Pérez fogadtatásában nem volt sok köszönet + videó

Tovább gyűrűzik a Formula–1-es Red Bull istálló költségvetési botránya. Egy videó tanúsága szerint a csapat pilótáit, Max Verstappen és Sergio Pérezt kifütyülték egy szurkolói rendezvényen, de még a dolgozók gyermekei sincsenek biztonságban a gyalázkodástól. Christian Horner arról számolt be, hogy a játszótéren bántottak néhány kiskorút.

Magyar Nemzet
2022. 10. 23. 14:22
Max Verstappen és Sergio Pérez
Forrás: MARK THOMPSON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idáig főleg a bokszutcában a többi csapatfőnök kritizálta a Red Bullt, amiért a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) megállapítása szerint az istálló tavaly megszegte a költségvetési szabályokat, és a túlköltekezésnek köszönhetően előnybe került a riválisokkal szemben. Austinba megérkezvén viszont a paddockon kívül is rágalmazták az energiaitalosokat, a csapat pilótáinak, a kétszeres világbajnok Max Verstappennek és Sergio Péreznek egy szurkolói rendezvényen kellett eltűrnie, hogy kifütyülik, illetve csalónak nevezik őket.

A csúfos fogadtatást a versenyzők igyekeztek figyelmen kívül hagyni, azonban a vetélytárs Mercedest irányító Toto Wolff a védelmükre kelt.

– Ez elfogadhatatlan – nyilatkozta a német Sky csatornának a csapatfőnök. – Legyen az a dobogón vagy egy szurkolói rendezvényen, nem szeretnénk azt látni, hogy kifütyülnek bárkit is. Úgy hiszem, sokat tettünk azért, hogy távol tartsuk az ilyen viselkedést a Formula–1-től. Valamennyire sikerült ezt korlátok közé szorítanunk, mert ez nem tartozik a sportághoz. Ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie.

 

Az osztrák csapat tagjainak megpróbáltatásai itt nem értek véget. Christian Horner a szombati sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy nemcsak őket, hanem még a dolgozók gyermekeit is atrocitások érik.

– Ez az ügy súlyos károkat okoz a márkának, a partnereinknek, a pilótáinknak és a dolgozóinknak is egy olyan korszakban, amikor a fókuszban van a mentális egészség. Komoly problémát jelent a munkatársaink körében, hogy a gyermekeiket bántalmazzák a játszótereken. Ez így nincs rendben, és mindezt egy másik istálló fiktív vádaskodásai okozzák. Tények vagy bizonyítékok hiányában senki sem dobálózhat ilyen kijelentésekkel. Éppen ezért mélységesen felháborít minket a riválisaink viselkedése 

– jelentette ki a Red Bull csapatfőnöke. 

Bár a bikák továbbra is azt állítják, hogy a költségsapka alatt maradtak, a legfrissebb bokszutcai pletykák szerint az istállónak sikerült megegyeznie az FIA-val a büntetésről, a bejelentést azonban elnapolták a Red Bull tulajdonosának, Dietrich Mateschitznek a halála miatt.

 

Borítókép: Max Verstappen (balra) és Sergio Pérez (Fotó: AFP/Getty Images North America/Mark Thompson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.