Sainz a pole-ból, de Leclerc csak a sűrűjéből rajtolhat

Carlos Sainz nyerte a Formula–1-es USA Nagydíj időmérő edzését szombaton, megelőzve csapattársát, Charles Leclerc-t és Max Verstappent. A monacói ugyanakkor csak a középmezőnyből rajtolhat a vasárnapi futamon, mert a Ferrarijában motort cseréltek.

Magyar Nemzet
2022. 10. 23. 1:14
Carlos Sainz USA Nagydíj
Forrás: MARK THOMPSON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi idő szerinti pénteki szabadedzéseket még a Ferrari uralta, az elsőn Carlos Sainz, míg a másodikon Charles Leclerc volt a leggyorsabb, de a szombati tréningen már az idény világbajnoka, (Red Bull) ugrott az élre, megelőzve Leclerc-t és Sainzt.

Ez a hármas foglalta első pozíciókat a kvalifikáció első szakaszában is, Sainz, Leclerc, Verstappen sorrendben. Kevin Magnussen (Haas), Daniel Ricciardo (McLaren), Esteban Ocon (Alpine), Mick Schumacher (Haas), valamint Nicholas Latifi (Williams) estek ki.

Leclerc volt a leggyorsabb a Q2-ben, Alex Albon (Williams), Sebastian Vettel (Aston Martin), Pierre Gasly (Alpha Tauri), Csou Kuan-jü (Alfa Romeo) és Cunoda Juki (Alpha Tauri) nem jutottak tovább.

A harmadik etapban Sainznak az utolsó pillanatban sikerült meglepnie a végig vezető Leclerc-t, és megszerezte a pole pozíciót. A Ferrarik mögött Verstappen, Sergio Pérez (Red Bull), (Mercedes), George Russell (Mercedes), Lance Stroll (Aston Martin), Lando Norris (McLaren), Fernando Alonso (Alpine) és Valtteri Bottas (Alfa Romeo) volt a további sorrend.

Az időmérőn elért pozíciójukhoz képest négy pilóta startol hátrábbról a vasárnap 21 órakor kezdődő USA Nagydíjon. Pérez, Csou és Alonso öthelyes rajtbüntetést kapott, Leclerc pedig tízet, miután mindannyiuk autójában kicserélték a motort, esetleg annak egyes elemeit.

 A teljes rajtsorrend:
    1. sor:
Carlos Sainz (spanyol, Ferrari)
Max Verstappen (holland, Red Bull)
    2. sor:
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
George Russell (brit, Mercedes)
    3. sor:
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
Lando Norris (brit, McLaren)
    4. sor:
Valtteri Bottas (finn, Alfa Romeo)
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
    5. sor:
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)
Sebastian Vettel (német, Aston Martin)
    6. sor:
Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri)
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
    7. sor:
Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)
Fernando Alonso (spanyol, Alpine)
    8. sor:
Kevin Magnussen (dán, Haas)
Daniel Ricciardo (ausztrál, McLaren)
    9. sor:
Esteban Ocon (francia, Alpine)
Mick Schumacher (német, Haas)
    10. sor:
Csou Kuan-jü (kínai, Alfa Romeo)
Nicholas Latifi (kanadai, Williams)

Megvan Latifi utódja

Újabb ülés kelt el a következő idényre, a Williams istálló szombaton bejelentette, hogy Logan Sargeant váltja Nicholas Latifit, amennyiben a 21 éves amerikai pilóta megszerzi a szükséges szuperlicenc-pontokat a Formula–1-ben való versenyzéshez. Sargeantnak ehhez az első hat hely egyikén kell végeznie a Formula–2-es bajnokságban, egy futammal a szezon vége előtt a harmadik helyen áll.

 

Borítókép: Carlos Sainz Austinban (Fotó: AFP/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/MARK THOMPSON )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.