Elhunyt alapítója emlékére versenyez ma a Red Bull

Hetvennyolc éves korában, hosszan tartó, súlyos betegség elhunyt Dietrich Mateschitz, a Red Bull alapítója és tulajdonosa.

Magyar Nemzet
2022. 10. 23. 8:46
Dietrich Mateschitz
Dietrich Mateschitz Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az USA Nagydíj időmérő edzése előtt jelentette be a Red Bull, hogy elhunyt az energiaital-gyártó cég és ezzel együtt a Formula–1-es csapat alapítója, Dietrich Mateschitz.

Az osztrák üzletember 1984-ben alapította meg a Red Bull céget, amellyel hamarosan a sportban is állandó szereplővé vált. A Formula–1-be először szponzorként került be a cég, majd 2005-től, a Jaguar felvásárlása után saját csapatot indított. Egy évvel később a Minardit is megvásárolta a cég – abból lett a Toro Rosso, majd mai nevén Alpha Tauri –, amelynek azóta is két istállója van az autósport csúcskategóriájában.

A Red Bull idén ünnepelte hatodik egyéni világbajnoki címét az F1-ben, Sebastian Vettel négyet, kettőt nyert. Emellett az istállónak jó esélye van rá, hogy a hét végi, egyesült államokbeli versenyen az elhunyt alapító tiszteletére megszerezze története ötödik konstruktőri bajnoki címét is.

A Mateschitz vezette cég a Formula–1 mellett számos technikai és extrém sportban szereplő volt, akárcsak a futballban, többek között a három magyar labdarúgót foglalkoztató lipcsei klub is a Red Bull-családhoz tartozik.

Borítókép: Dietrich Mateschitz hetvennyolc éves korában hunyt el (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.