A játékosok lelkivilága miatt is fontos volt a szlovénok elleni győzelem

A házigazda Szlovénia elleni 29-25-ös győzelemmel búcsúzott a magyar válogatott az Európa-bajnokságtól. Lukács Viktória és Tóvizi Petra szerint az volt a kulcs, hogy nem akart újabb siker nélkül hazamenni a válogatott az Eb-ről. A szövetségi kapitány a játékosok lelki világára vezeti vissza a sikeréhséget.

Szilágyi László (Ljubljana)
2022. 11. 16. 19:51
null
Fotó: Kovacs Aniko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóvizi Petra három kísérletéből két gólt szerzett Szlovénia ellen. A junior világbajnok debreceni beálló szerint össze sem lehet hasonlítani a skandináv csapatok és a Szlovénia elleni meccseket. – A szlovénok stílusa sokkal jobban feküdt nekünk, mint a skandinávoké. Nem adtuk ki az előnyt a kezünkből a végén. Amikor úgy nézett ki, hogy baj lehet, a kapitány felhívta a figyelmünket az időkérésnél, hogy minden labdát meg kell becsülnünk. Ennek köszönhetően tudtuk higgadtak maradni a végén, és visszaállítottuk a négygólos különbséget – mondta a junior világbajnok beálló.

Tóvizi Petra
Tóvizi Petra védekezésben is hasznosan játszott. Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Tóvizi hozzátette, hogy a siker egyik legfontosabb előfeltétele az volt, hogy minden energiát ki akartak adni magukból a játékosok.

A debreceni játékoshoz hasonlóan a győri Lukács Viktória is a hit felől közelített az értelmezéshez. 

– Nem akartunk hazamenni úgy, hogy elveszítjük az utolsó meccset. Meg akartuk hálálni a minket minden meccsen támogató szurkolók szeretetét és kitartását 

– mondta Lukács. A 26 éves játékos szerint a horvátok elleni kulcsmeccs okozta görcs már elmúlt, ezzel már nem is foglalkozott a válogatott az utóbbi napokban.

Golovin Vlagyimir
Győzelemmel kezdte és győzelemmel fejezte a kapitány az idei Eb-szereplést. Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a játékosok lelkivilágának mindenképpen szüksége volt még egy sikerre. Egyebek mellett ennek a hitnek is köszönhető a szlovénok legyőzése. – Korábban a skandinávok ellen sokkal nehezebb volt a dolgunk. Ők sokkal erősebbek a mi játékosainknál. Amikor egy hetvenkilós, izmos játékossal ütközik az ember, folyamatosan fogy az ereje. A szlovénok ellen majdnem azonos volt a két csapat testsúlyösszetétele, és a szlovénok hasonló stílusban játszottak, mint mi. Talán az volt a legfontosabb, hogy a lelkivilágunknak fontos volt az utolsó meccs – mondta Golovin. A kapitány viccesen megjegyezte, hogy a 61. percben nyugodott meg teljesen, és amikor feljött két gólra Szlovénia a hajrában, igyekezett lelket önteni a játékosokba, hogy bátrabbak legyenek, és ennek meglett az eredménye.

A magyar válogatott a 11. helyen fejezte be az Európa-bajnokságot.

Borítókép: Lukács Viktória hat kísérletéből négy gólt szerzett a házigazda ellen (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.