A lelépő Liu fivérek ingyen nem mehetnek, itthon pedig a jövőt építik

Két olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázónk, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor országot vált, a jövőben kínai színekben kívánnak versenyezni, ami órási veszteség a magyar sportnak, a korcsolyasportunknak pedig egyenesen katasztrófa. A múlt hét végi olaszországi nemzetközi verseny tapasztalatai azonban azt mutatják, hogy a sportágban a Liu fivérek után is van élet itthon. S valamikor talán majd a nagy eredmények is megint jöhetnek.

Magyar Nemzet
Forrás: MOKSZ2022. 11. 15. 20:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rövid pályás gyorskorcsolya egyik fellegvárában, az Olaszországi Bormióban rendezték meg a 30. Alta Valtellina Trophyt, melyen népes magyar short track küldöttség vett részt, válogatottaink és klubok egyaránt – tájékoztatott a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség (MOKSZ). A háromnapos nemzetközi felkészülési versenyről a mieink 51 éremmel  – 21 arannyal, 18 ezüsttel és 12 bronzzal – tértek haza, s az érmek mellett több pályacsúcsot és országos csúcsot is megdöntöttek. Bánhidi Ákos, az olimpiai keret szakmai vezetője – akinek elévülhetetlen érdemei vannak az olimpiai és vb-éremeink megszületésében – pedig elégedetten vonhatott mérleget. A szakvezető a távozásáról szó sem ejtett a MOKSZ honlapján fellelhető értékelésében – új korszak kezdődött.

– Az érmek számától függetlenül örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a magyar versenyzők domináltak Bormióban. Nagyon jó volt látni a fiataloknál azokat a jeleket, azokat a markereket, melyek azt tükrözik, hogy ki hol tart, kinek milyen a korcsolyatechnikája, kiből lehet jó versenyző, és büszke vagyok arra, hogy a mieink ilyen tekintetben is élen jártak! A felnőtt és a fiatal felnőtt kategóriában – junior A – egyaránt erősen visszaköszöntek ezek a domináns jelek. Az, hogy a világversenyeken mikor lehet ezekből reményeket és eredményeket kovácsolni, illetve elérni, az más kérdés, de ez mindenféleképpen biztató és jó látni a feltörekvő utánpótlást. A hölgyek nem vettek részt az októberi, hollandiai Invitation Kupán, így nekik nagyon jól jött ez a verseny, hogy élesben is megmérettessék magukat, a fiúknak pedig egy újabb lépcsőfok volt a felkészülésükben – összegzett Bánhidi Ákos.

Nicholas John Gooch, női válogatottunk edzője is elégedett lehetett.

– Nagyon jó versenyen vagyunk túl, mindenki kiválóan szerepelt – a junioroktól egészen a felnőttekig –, szinte valamennyi kategória valamennyi távjában dobogós helyezést értek el a sportolóink. Külön kiemelném a junior versenyzőinket, hiszen rendkívül biztató a teljesítményük és az eredményeik is, ami nagyon jó jel és biztató a jövőre nézve. Ugyanakkor még nagyon hosszú az út és sok munka áll előttünk a szezon során. Rengeteget kell még dolgoznunk, ez nem világkupaszintű verseny volt, de az első lépés, hogy elérjük azt a szintet, melyet elvárunk magunktól – nyilatkozta a szakvezető.

A magyar eredmények a MOKSZ honlapján ITT tekinthetők meg.

Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke a Liu fivérek országváltásának feltételéül szabott, a sportolók hároméves felkészülésére fordított összeg visszafizetésével kapcsolatban ma úgy fogalmazott az M4 Sporton a Nemzeti Sporthíradóban, hogy elkezdték összeszámolni a tételeket bizonylatokkal alátámasztva.

– Szponzor, szövetség, vagy bárki fizeti ki, nekünk mindegy. És akkor a fiúk szabadon versenyezhetnek – szögezte le Kósa Lajos. – Jó volt velük dolgozni. Örök hálánk és köszönetünk, mert a magyar gyorskorcsolyasportot a világ vezető hatalmai közé emelték, a magyarok felét pedig leültették a televízió elé, amikor vezetésükkel megszületett az első magyar téli olimpiai aranyérem. Én a szép részére emlékszem és mindenkinek azt javaslom, így álljon hozzá. Szerencsét próbálnak, nagy kaland, nagy kihívás rengeteg bizonytalansággal. Nem lehet rosszat kívánni nekik – mondta a MOKSZ elnöke.

Borítókép: Rengeteg érmet hozott haza a válogatott (Forrás: MOKSZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.