A Milan simán továbbment, a Juvét a Benfica mentette meg a blamától

Az olasz bajnok AC Milan jutott utolsóként a legjobb tizenhat közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután szerda este 4-0-ra elpáholta a Salzburgot a csoportkör hatodik fordulójában. A Juventus hazai pályán is kikapott a Paris Saint-Germaintől, és csak a Benfica "hozzájárulásának" köszönheti, hogy tavasszal még érdekelt lesz a nemzetközi kupaporondon.

Magyar Nemzet
2022. 11. 02. 23:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a csoportkör utolsó fordulójában egy pont is elég lett volna nekik a továbbjutáshoz, az AC Milannál fogadkoztak, hogy nem döntetlenre fognak játszani a Salzburg ellen. Az olaszok nem is beszéltek a levegőbe, az első pillanattól lelkesen rohamoztak, és ha Theo Hernandez pontosabban céloz, akkor már a 3. percben vezettek volna, de a francia védő csak a kapufát találta el. Bánkódniuk viszont sokáig nem kellett a kimaradt lehetőség miatt, mert tizenegy perccel később Sandro Tonali szöglete után a kapuba bólintott.

Az osztrákok az első félidőben hét lövéssel is próbálkoztak, nem úgy tűntek, mintha elvette volna a kedvüket az első bekapott találat, a második (érvényes) azonban már igen. A szünet után Rade Krunic befejelte pályafutása első BL-gólját. Ezzel beindult a Milan-henger: az 57. percben Rafael Leao fantasztikus szólóját követően Giroud közelről a kapuba passzolta a labdát. A piros-feketék ezután sem vettek vissza a tempóból, s Hernandez még egyszer eltalálta a felső lécet, a hajrában Junior Messias állította be a 4-0-s végeredményt. Az AC Milan simán megszerezte a Chelsea mögött a második helyet az E csoportban, a Salzburg pedig tavasszal az Európa-ligában vitézkedhet.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, E csoport:
AC Milan (olasz)–Salzburg (osztrák) 4-0 (1-0), gólszerző: Giroud (14., 57.), Krunic (46.), Messias (91.)
Chelsea (angol)–Dinamo Zagreb (horvát) 2-1 (2-1), gólszerző: Sterling (18.), Zakaria (30.), ill. Petkovic (7.)
Végeredmény: 1. Chelsea 13 pont, 2. AC Milan 10, 3. Salzburg 6, 4. Dinamo Zagreb 4

Az már korábban eldőlt, hogy a Juventus kilenc év után először nem éli túl a csoportkört a Bajnokok Ligájában, de ha csak rajtuk múlik, a Zebrák az Európa-ligában való folytatásról is lemaradtak volna. Massimiliano Allegri csapata ugyanis szerdán hazai pályán 2-1-re kikapott a Paris Saint-Germaintól, a Maccabi Haifa szerdai pontszerzése esetén a Juventus szégyenszemre a negyedik helyre csúszott volna. De a Benfica kikaparta a gesztenyét az olaszoknak, 6-1-re ütötték ki az izraeli gárdát.

Persze ezzel a portugál csapat magának is szívességet tett, mivel a gólgálának köszönhetően átugorta a PSG-t, és megnyerte a csoportját.

H csoport: 
Juventus (olasz)–Paris Saint-Germain (francia) 1-2 (1-1), gólszerző: Bonucci (39.), ill. Mbappé (13.), Mendes (69.)
Maccabi Haifa (izraeli)–Benfica (portugál) 1-6 (1-1), gólszerző: Chery (26. – 11-esből), ill. Ramos (20.), Musa (59.), Grimaldo (69.), Rafa Silva (73.), Araújo (88.), Mário (90+3.)
Végeredmény: 1. Benfica 14 pont (16-7), 2. Paris Saint-Germain 14 (16-7), 3. Juventus 3 (9-13), 4. Maccabi Haifa 3 (7-21)

A G csoportban az utolsó forduló mérkőzései már tét nélkül zajlottak. A csoportelső Manchester City hátrányból fordítva verte meg 3-1-re a Sevillát, míg a másik továbbjutó Borussia Dortmund 1-1-es döntetlent játszott az FC Köbenhavn vendégeként.

G csoport: 
Manchester City (angol)–Sevilla (spanyol) 3-1 (0-1), gólszerző: Lewis (52.), Alvarez (73.), Mahrez (83.), ill. Mir (30.)
FC Köbenhavn (dán)–Borussia Dortmund (német) 1-1 (1-1), gólszerző: Haraldsson (41.), ill. Hazard (23.)
Végeredmény: 1. Manchester City 14 pont, 2. Borussia Dortmund 9, 3. Sevilla 5, 4. FC Köbenhavn 3

F csoport: 
Real Madrid (spanyol)–Celtic Glasgow (skót) 5-1 (2-0), gólszerző: Modric (6. – 11-esből), (21. – 11-esből), Asensio (51.), Vinicius (61.), Valverde (71.), ill. Jota (84.)
Sahtar Doneck (ukrán)–RB Leipzig (német) 0-4 (0-1), gólszerző: Nkunku (10.), An. Silva (50.), Szoboszlai (62.), Bondar (68. – öngól)
Végeredmény: 1. Real Madrid 13 pont, 2. RB Leipzig 12, 3. Sahtar Donyeck 6, 4. Celtic Glasgow 2. 

 

Borítókép: Gólszerzők egymás között (Fotó: AFP/MIGUEL MEDINA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.