Szoboszlai gólt rúgott, az RB Leipzig továbbjutott a BL-ben

A reméltnél is könnyebben, 4-0-ra győzött az RB Leipzig Varsóban a Sahtar Doneck vendégeként és jutott tovább a nyolcaddöntőbe a Bajnokok Ligája csoportköréből. Külön öröm, hogy Szoboszlai Dominik góllal és remek játékkal vette ki a részét a lipcseiek sikeréből. Kiütéses, 5-1-es győzelmet aratott a Real Madrid is a Celtic Glasgow felett.

Magyar Nemzet
2022. 11. 02. 20:40
Szoboszlai Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a 10. percben vezetést szerzett Varsóban az RB Leipzig a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a Sahtar elleni mérkőzésen. Szoboszlai Dominiktől indult az akció, amelyet már Timo Werner is befejezhetett volna, de a lövése nem volt elég erős és pontos, így Trubin kapus hárítani tudott. Igaz, szerencsétlen mozdulattal éppen Nkunku elé ütötte a labdát, az érkező Nkunkunak nem jelentett gondot a hálóba passzolni (0-1).

Három perc múlva Stepanenko becsúszva bokát rúgra Wernert, a német csatárt le kellett cserélni, de a hiánya nem hozott változást. A Sahtar valahogy nem tudott felpörögni a mérkőzésre, pedig egygólos győzelemmel is megelőzhette volna az RB Leipzigot és továbbjuthatott volna.

Az ukránok reményei az 50. percben foszlottak szét, amikor André Silva fejesgóljával 2-0-ra növelte az előnyét a német csapat. A kegyelemdöfést aztán adta meg a 62. percben. Szép kontratámadás végén elvitte a labdát Trubin kapus mellett s higgadtan emelte a hálóba (0-3).

A gólja után nem sokkal lecserélték Szoboszlait. Egyértelműen a pihentetés szándékával.

A magyar válogatott támadója technikailag kiemelkedett mezőnyből, Dani Olmót is elhomályosította. Jobbnál jobb labdákkal tömte a társait, kiválóan játszott.

Szegény embert az ág is húzza, a 68. percben Bondar öngólt vétett. Ez maradt a végeredmény, az RB Leipzig tehát 4-0-ra győzött.

és Szoboszlai rosszul rajtolt a BL-ben, aztán az edzőváltás után magára talált, s összességében magabiztosan jutott tovább, története során immár harmadszor. A nyolcaddöntőben már tényleg Európa legjobb klubjai szerepelnek, közéjük tartozik a Lipcse is.

Könnyedén, 5-1-re győzött a Real Madrid is a Celtic ellen, s csoportelsőként ment tovább.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló

F csoport:
Real Madrid (spanyol)–Celtic Glasgow (skót) 5-1
Sahtar Doneck (ukrán)–RB Leipzig (német) 0-4
A csoport végeredménye: 1. Real Madrid 13 pont, 2. RB Leipzig 12, 3. Sahtar Donyeck 6, 4. Celtic Glasgow 2.

Borítókép: Szoboszlai lendületben (Fotó: Reuters)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.