„Rengeteg kihagyott ziccerünk volt, ez egyszerűen elfogadhatatlan!”

Vámos Petra önkritikusan értékelt a horvátok elleni 21-18-as vereség után. A DVSC irányítója szerint támadásban és védekezésben is bőven hagyott kívánnivalót a magyar válogatott játéka. Vámos tisztában van azzal, hogy távolodik az Eb előtt kitűzött cél, a legjobb nyolc közé jutást, de ő még nem hajlandó lejjebb adni az igényeiből.

Szilágyi László (Ljubljana)
2022. 11. 06. 21:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A mai meccsen is annyi kihagyott ziccerünk volt, hogy az egyszerűen elfogadhatatlan. Ha egy ilyen horvát csapat ellen nyerni akarunk, és el szeretnénk érni a kitűzött céljainkat, akkor ennél sokkal koncentráltabban kell játszanunk. És egyszerűen nem kezdhetünk így egyetlen mérkőzést sem, mert az az öt gól volt végig a két csapat között, amit az első öt percben kaptunk – mondta a DVSC irányítója.

A magyar válogatott kétszer visszajött mínusz háromra, de közelebb nem jutott a horvátokhoz. – A tavalyi vébén is láttuk, például a németek ellen, hogy egy ötgólos hátrány egyáltalán nem behozhatatlan, főleg nem egy teljes félidő alatt.

 A szünet után még bennünk volt a kraft, hogy meg tudjuk csinálni, de aztán megint jöttek a kihagyott ziccerek, a védekezési hibák, és egyszerűen nem volt olyan pontja a meccsnek, amibe tudtunk volna kapaszkodni.

Az irányító szerint az ellenfél semmilyen meglepetést nem jelentett. – Az, hogy az Alba Fehérvár kapusa, Tea Pijevic 50 százalék körül védett, szintén azt mutatja, hogy a helyzeteket ki tudtuk alakítani, és ha csak a felét belőjük, akkor már döntetlenre hoztuk volna a meccset. De védekezésben is sokat hibáztunk – mondta Vámos.

Kedden jön a címvédő, sok fiatal játékossal felálló Norvégia lesz az ellenfél. Mi lesz így a magyar válogatottal?

– Baromira fel kell szívnunk magunkat! Szükség lesz a jó teljesítményekre, és az, hogy nincs elvárás, nincs tét, talán felszabadítóan hat majd ránk, és önbizalmat adhat a középdöntőre – folytatta az újságíróknak az irányító.

A magyar szövetség a legjobb nyolc közé kerülést tűzte ki célul a válogatott elé, aminek a megvalósítása nagyon nehéz lesz úgy, hogy minden bizonnyal nem visz pontot a válogatott  középdöntőbe. Vámos szerint ez nem változtat a célokon. – A magam részéről nem szeretnék ebből a célból lejjebb adni. Körömszakadtunkig fogunk küzdeni, és meglátjuk, hogy mit tudunk kihozni ebből az Európa-bajnokságból – mondta.

Borítókép: Vámos Petra nem akar lejjebb adni az igényeiből (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.