A kézilabda-kapitány szerint most már csoda kellene a célok eléréséhez

A magyar válogatott az első nyolcba kerülést célozta meg a női kézilabda Európa-bajnokságon. A horvátok elleni 21-18-as vereség után minimálisra zsugorodott a cél elérésének az esélye, ezt maga a szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir jelentette ki.

Szilágyi László (Ljubljana)
2022. 11. 06. 21:16
null
Ljubljana, 2022. november 6. Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (j) és Pigniczki Krisztina másodedző a női kézilabda Európa-bajnokság Horvátország - Magyarország mérkőzés után a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 6-án. Horvátország-Magyarország 21-18. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Svájc elleni nehezen kiszenvedett győzelem után Horvátországtól 21-18-ra kikapott a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokság második csoportmérkőzésén. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány kijelentette, hogy a vereség után már csak a csoda segíthet a csapatán, hogy elérje az Eb előtt kitűzött célt, a legjobb nyolc közé jutást. 
Abban végezhetne a válogatott az első nyolcban, ha kedden pontot szerez Norvégia ellen, és a középdöntő három mérkőzésén, várhatóan Svédország, Dánia, Szlovénia és/vagy Szerbia ellen legalább három pontot szerez. Ennek az esélye valóban minimális. 

Golovin így látta a horvátok elleni meccset. – Hatvan percen keresztül kellett volna koncentrálni, de sajnos nem működött az, amit elterveztünk. A statisztika azt mutatja, hogy rengeteg helyzetet hagytunk ki, a 18 dobott gól nagyon kevés. 

Persze megértem, hogy egy idő után elbizonytalanodtak a játékosok, és nem volt egyetlenegy olyan pillanat az egész mérkőzésen, amikor azt éreztem, hogy most esetleg valami megváltozik. Svájc ellen benne volt a levegőben, éreztük, hogy előbb-utóbb sikerülhet a fordítás, és a végén sikerült is. Ezúttal azonban nem volt ilyen. 

Ugyan kétszer is feljöttünk három gólra, és Szemerey Zsófi bemutatott két védést, de ebből sem tudtunk profitálni, mert amikor faraghattunk volna a hátrányból, kimaradtak a ziccereink. Hozzáteszem, a horvát válogatott tudatosan lassította a játékot, de amikor megvolt a lehetőségünk a lerohanásra, túl sokat hibáztunk. Az a baj, hogy aki magabiztos volt, az is elbizonytalanodott a folytatásra. A horvátok játéka nem lepett meg, azt nyújtották, amit vártunk tőlük. Nem volt klasszikus átlövőjük, Petika próbálkozott, de inkább hét méterről lőttek a horvát játékosok, nem a távoli zónából. 

A Norvégia elleni meccsünk már igazából tét nélküli, a célunkat még ugyan elérhetjük, de a játékunk alapján erre nincsen sok esélyünk. A mutatott játék alapján nagyon nagy csodának kellene történnie a legjobb nyolc közé jutáshoz, a kitűzött cél eléréséhez 

– mondta a kapitány. 

Borítókép: Golovin szerint is csoda kellene a célok eléréséhez (Fotó: MTI)  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.