Az év meccsét és elkapásait hozta a két örök vesztes

Hihetetlenül izgalmas mérkőzésen, hosszabbítás után győzte le az NFL tizedik fordulójának rangadóján a Minnesota Vikings a Buffalo Billst. Mindkét csapat sztárelkapója, Justin Jefferson és Stefon Diggs is elképesztő játékot mutatott be.

Magyar Nemzet
2022. 11. 14. 12:23
Justin Jefferson catch Minnesota Vikings NFL
Minnesota Vikings Buffalo Bills NFL Fotó: Getty Images/Isaiah Vazquez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2022-es év után engem tartanak majd a liga legjobb elkapójának

Justin Jeffersont, a Minnesota Vikings játékosát nem lehetett önbizalomhiánnyal vádolni, amikor nyáron ezt a kijelentést tette.

A huszonhárom éves elkapó harmadik NFL-idénye előtt nyilatkozott így, s bár az első kettőben kiemelkedően teljesítette, csapatával egyszer sem tudott eljutni a rájátszásba.

Az alapszakasz fél távján éppen túl azonban úgy tűnik, hogy Jeffersonba a futballtudás mellett jóstehetség is szorult. A tizedik fordulóban ő lett az idényben a második elkapó, aki túllépte az ezer yardot, s a meccsenkénti átlagot nézve 117 yarddal valóban ő vezeti a ligát Tyreek Hill (Miami Dolphins, 114 yard) előtt.

A harmadik helyen pedig éppen az a Stefon Diggs (Buffalo Bills, 109 yard) áll, akinek a helyére Jeffersont draftolta a Vikings. A két játékos csapata a legutóbbi fordulóban egymás ellen játszott, és mindketten szenzációs elkapást mutattak be.

S a mérkőzés is méltó volt a forduló rangadójához. Sokáig úgy tűnt, a Buffalo javíthat 6-2-es mérlegén, amely hazai pályán már 27-10-re is vezetett a Minnesota ellen. A Vikings mégis a fordításért támadott, de milliméterekről nem tudták begyömöszölni a labdát a végzónába.

A Buffalo játékosai óriási ünneplést csaptak, miután a videós visszanézéssel is megerősítették, hogy nincs touchdown. Csakhogy korán örültek, a következő játékban a Vikings védelmének összejött a hatpontos akció.

A Bills ezután egy mezőnygóllal még hosszabbításra mentette a rangadót, de a Vikings nyert, így 8-1-es mérlegével szinte már készülhet a rájátszásra. A Bills viszont elveszítette még a divízióján (AFC Kelet) belül is az első helyet, bár a csapat játéka alapján továbbra is esélyes a Super Bowl-részvételre, akárcsak a Vikings.

A döntő szempontjából kellemetlen rekordot tart együtt a két csapat: mindketten négy Super Bowlt veszítettek el, miközben egyet sem nyertek.

Szintén hosszabbításba torkollott a Green Bay Packers és a Dallas Cowboys meccse, amely az idei teljesítmények alapján váratlanul a Packers sikerével ért véget. Vereséget szenvedett a Philadelphia Eagles, így már nincs veretlen csapat a ligában.

NFL, alapszakasz, 10. forduló

Carolina Panthers–Atlanta Falcons 25-15
Tampa Bay Buccaneers–Seattle Seahawks 21-16
Buffalo Bills–Minnesota Vikings 30-33 (hosszabbítás után)
Chicago Bears–Detroit Lions 30-31
Kansas City Chiefs–Jacksonville Jaguars 27-17
Miami Dolphins–Cleveland Browns 39-17
New York Giants–Houston Texans 24-16
Pittsburgh Steelers–New Orleans Saints 20-10
Tennessee Titans–Denver Broncos 17-10
Las Vegas Raiders–Indianapolis Colts 20-25
Green Bay Packers–Dallas Cowboys 31-28 (hosszabbítás után)
Los Angeles Rams–Arizona Cardinals 17-27
San Francisco 49ers–Los Angeles Chargers 22-16
Philadelphia Eagles–Washington Commanders 21-32

A pillanatnyi rájátszáskép

Amerikai főcsoport (AFC)

1. Kansas City Chiefs 7-2
2. Miami Dolphins 7-3
3. Tennessee Titans 6-3
4. Baltimore Ravens 6-3
5. New York Jets 6-3
6. Buffalo Bills 6-3
7. New England Patriots 5-4

Nemzeti főcsoport (NFC)

1. Philadelphia Eagles 8-1
2. Minnesota Vikings 8-1
3. Seattle Seahawks 6-4
4. Tampa Bay Buccaneers 5-5
5. New York Giants 7-2
6. Dallas Cowboys 6-3
7. San Francisco 49ers 5-4

(Az egyes divíziók győztesei mindenképp az első négy kiemelésen osztoznak a főcsoportokban.)

Borítókép: igen, ezt a labdát a fehér felsős Justin Jefferson kapta el (Fotó: Getty Images/Isaiah Vazquez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.