időjárás -1°C Adél 2023. január 29.
logo

Cristiano Ronaldo felfoghatatlan összegű ajánlatot kapott

Magyar Nemzet
2022.11.27. 09:06 2022.11.27. 14:44
Cristiano Ronaldo felfoghatatlan összegű ajánlatot kapott

Egy hete kezdődött el a világbajnokság, de akadnak olyan futballhírek, amelyek nem a katari tornával kapcsolatosak. Ilyenek a Cristiano Ronaldo jövőjével kapcsolatos információk, amelyek közül a legfrissebb egészen mesés ajánlatról számol be, a 37 éves, ötszörös aranylabdás támadó elképesztő összeget kereshet, ha igent mond a szaúdi ajánlatra. A korábban megírt értesülést, ami lapunk is közöt, újabb források erősítették meg.

Cristiano Ronaldo ügynöke tulajdonképpen lassan fél éve keres klubot az ötszörös aranylabdásnak. Már a nyár elején tudni lehetett, hogy a portugálnak nem jött be a visszatérés a Manchester Unitedhoz, a klub el is engedte volna megfelelő ajánlat esetén, ám olyan nem érkezett. A 37 éves Ronaldo hatalmas fizetése minden lehetséges érdeklődőt elriasztott, de a kora miatt sem gondolkodna vele hosszú távon komoly európai klub. A megfelelő jelző fontos, mert komolytalan, sőt tiszteletlen ajánlatok napvilágot láttak, különösen azt követően, hogy végleg megromlott a kapcsolat a klub és a futballista között.

 

A világbajnokság előtt napokig a címlapokon szerepelt Ronaldo interjújának a csepegtetett tartalma, amelyet Piers Morgan brit televíziós műsorvezetőnek adott egy brit csatornán. A Manchester United ezt követően fel is bontotta a szerződését, így a portugál már szabadon igazolható játékosként szerepel a világbajnokságon Katarban, ahol büntetőből szerzett góllal vette ki a részét Ghána 3-2-es legyőzéséből. 

Bár ő csak a világbajnokságra összpontosít, a világot természetesen érdekli, vajon hol folytatja majd januártól a pályafutását. Nevelő klubja, a Sporting állandóan felbukkan ezekben a hírekben, egyesek a Chelsea érdeklődéséről is tudni vélnek.

 

És van egy érdekes szál, ahogy azt már megírtuk, a szaúdi élvonalban szereplő al-Naszr mesés ajánlatot tett neki. Néhány napja a Marca alapján mi azt írtuk, hogy két évre 242 millió eurót kapna, az amerikai CBS televíziós csatorna úgy értesült, hogy a szaúdi klub heti 1,2 millió fontos fizetést ajánlott a portugál támadónak, ez forintban kifejezve kicsivel több mint félmilliárdot jelent, ismételjük, hetente!

 

Az is újdonság, hogy az al-Naszr három évre szerződtetné Ronaldót, tehát ezt a félmilliárdot százötvenhattal szorozva egészen csinos, de inkább elképzelhetetlen összeg kerekedik ki a megállapodás lejárásának az idejére.

 

Ide tartozik, hogy az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) kétmérkőzéses eltiltással és pénzbüntetéssel sújtotta Cristiano Ronaldót, mert még áprilisban az Everton otthonában rendezett összecsapást követően kiverte a telefont egy szurkoló kezéből. Érdekesség, hogy az ötszörös aranylabdás büntetése nemzetközi, azaz bárhova is igazol, ott új csapata első két mérkőzésén nem léphet pályára, és Ronaldót az eltiltás mellett ötvenezer fontos bírsággal sújtotta a szövetség.

Portugália legközelebb hétfőn 20 órakor Uruguay ellen lép pályára.

Borítókép: Ez a mesés ajánlatot talán még Cristiano Ronaldo is hitetlenkedve fogadja (Europress/AFP/Patricia De Melo Moriera)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.