Itt a folytatás? Szaúd-Arábia és a mesés összeg Ronaldót is meggyőzte

Cristiano Ronaldo a labdarúgó-világbajnoksággal elvileg nyert egy hónapot, hogy edöntse, mit csináljon. Nagyon úgy néz ki, nem véletlenül provokálta ki a szerződése felbontását a Manchester Uniteddel már a vb első napjaiban. A legfrissebb információk alapján az ötszörös aranylabdás Szaúd-Arábiában, az al-Nassr együttesénél folytatja. A végső lökést talán éppen a szaúdiak váratlan győzelme adta a Lionel Messi vezérelte Argentína fölött.

Magyar Nemzet
2022. 11. 23. 11:00
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo Forrás: UEFA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az al-Nassr, személyesen a klub tulajdonosa, Faisal Bin Turki állítólag már a nyáron ajánlatot tett Cristiano Ronaldónak. A spanyol sportlap, a Marca információi szerint két évre 242 millió eurót fizetett volna neki, ami nagyobb összeg, mint amennyit jelenleg a világ legjobban fizetett labdarúgója, a Paris Saint-Germainnél keres, évente 110 milliót.

Ronaldo akkor még vonakodott elfogadni a gáláns ajánlatot, mert hajhászta az újabb rekordokat és trófeákat az európai futballban, mindenekelőtt a Bajnokok Ligájában.

Noha minden őt ért rosszért a Manchester United vezetőit, mindenekelőtt a tulajdonosait, a Glazer családot igyekszik felelőssé tenni, a lelke mélyén alighanem ő is belátta, hogy már nem képes a korábbi színvonalon játszani.

Éppen amikor tarthatatlanná vált a helyzete a Manchester Unitednél, az al-Nassr megismételte az ajánlatát. Méghozzá a nyári feltételekkel, dacára annak, hogy Ronaldo értéke és tudása azóta nyilván megkopott.

Ez lehet a magyarázat arra, hogy Ronaldónak hirtelen miért vált annyira fontossá és sürgőssé, hogy már a katari világbajnokság első napjaiban kenyértörésre vigye a dolgot a Uniteddel.

Az al-Nassr nagy múltú csapat, jelenleg a második helyen áll a szaúdi bajnokságban. Jó ajánlólevél, hogy a korábban a több spanyol első osztályú klubban, valamint az Olympique Marseille-ben is megfordult Álvaro González az arab együttest erősíti, az edző pedig Rudy García, aki a Románál, a Lyonban és a Marseille-ben is dolgozott.

Logikusnak hangzik, hogy januártól is csatlakozik az al-Nassrhoz. Ám akkor se lepődjünk meg, ha mégsem így történik. Csak az elmúlt napokban többféle változat látott napvilágot. Ronaldót ismét összeboronálták a Real Madriddal, ahol a sérült Benzemát pótolhatná, a Daily Mail legújabban pedig arról ír, hogy CR7 a Chelsea-nél köthet ki.

Borítókép: Cristiano Ronaldo amellett, hogy Portugáliával a vb-n szerepel, azért a saját karrierjét is egyengeti (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.