Laidouni, a Ferencváros légiósa Mbappé szintjére került + videó

Aissa Laidouni kiválóan játszott, és remek statisztikai mutatókkal zárta a labdarúgó-világbajnokságon a Tunézia–Dánia (0-0) csoportmeccset. Az észak-afrikai válogatott és a Ferencváros 25 éves középpályását – aki egyedül képviseli az NB I-et a katari tornán – választották a meccs legjobbjának. A Transfermarkt a vb előtt négymillió euróra taksálta az értékét, de ez már bizonyosan feljebb fog kúszni.

Forrás: Fradi.hu2022. 11. 23. 10:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, a labdarúgó-világbajnokságon a D csoport első fordulójában Tunézia 0-0-t játszott az esélyesebb dánok ellen. hatalmas lelkesedéssel kezdte a meccset, az első percekben parádésan szerelte Christian Eriksent, a folytatásban kiosztott egy kötényt, volt veszélyes lövése – remekül játszott. Olyannyira, hogy a lefújás után ő kapta a mezőny legjobbjának járó trófeát.

Eriksen szerelése után így hergelte magát:

– Mindig büszkeség a válogatottban szerepelni. Szerettünk volna legalább egy pontot szerezni, de persze nem a döntetlenért jöttünk. Meg akartuk szerezni a győzelmet, és úgy gondolom, hogy erre meg is volt a lehetőségünk, de a nap végén elégedettek lehetünk a döntetlennel – nyilatkozta Laidouni a találkozó után.

Laidouni remek statisztikákal zárt

A középpályás a 88. percig pályán volt, ekkor lecserélték. Ami a statisztikáit illeti, a támadásépítésekből tíz sikeres passzal vette ki a részét, emellett hat párharcából ötöt megnyert, ez 83 százalékos arány. Volt nyolc labdaszerzése, a 45 passzából pedig 37 társat talált, ez 82 százalékos arány.

Büszkeséget hoz a Ferencvárosnak is

A teljesítményét a Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás is dicséri a klub honlapján. – Feltüzelve, kiválóan kezdte a meccset Aissa, és nem lepett meg, hogy rögtön a találkozó elején volt egy parádés belépője, amivel jelezte, hogy mire lehet tőle számítani. Tudjuk róla, hogy ilyen, szívvel-lélekkel játszik, büszke arra, hogy a hazáját képviseli a sportág legrangosabb viadalán. Már hetekkel a vb előtt láttuk, éreztük, hogy mennyire készül a vb-re. Nagyon boldogok és büszkék vagyunk, hogy ilyen jól szerepelt a dánok ellen, az pedig külön öröm, hogy ő lett a meccs embere, ez fantasztikus teljesítmény. Mióta a Fradiban játszik, ez a második nagy tornája a tunéziai válogatottal, mi persze tudjuk, tudtuk, de most már az egész világ láthatja, mennyire jó játékos.

Hajnal Tamás Tunézia továbbjutási esélyeiről is beszélt:

– Látva a mérkőzést, hogy egy intenzív, jó meccset játszottak egy erős Dániával, azt mondom, megvan a továbbjutási esélye a tunéziai válogatottnak. Persze, ott vannak a csoportban a világbajnok franciák is, de úgy érzem, versenyben lesznek az első két hely valamelyikéért.

Hajnal Tamás szerint Laidouni piaci értéke – ami a mértékadó Transfermarkt szerint jelenleg négymillió euró – sokat emelkedhet. – Nem titok, Aissa az egyik legpiacképesebb labdarúgónk. Ha egy játékos értékének változását vizsgáljuk, akkor tudnunk kell, egy világbajnokságon minden meccs, minden megmozdulás számíthat. Az, hogy egy ilyen erős ellenfél ellen ilyen remekül játszott, és ő lett a meccs legjobbja, önmagáért beszél – szögezte le a Ferencváros sportigazgatója.

Vajon meddig emelkedhet Laidouni piaci értéke?

Aissa Laidouni hétfőn a 26. alkalommal szerepelt a válogatottban. A tunéziai keretben a negyedik legértékesebb játékos, ebben a tekintetben az első a Kölnben játszó Ellyes Shikri 13 millió euróval. De ha Laidouni úgy folyatja a tornát, ahogy elkezdte, akkor közelebb kerülhet hozzá.

A tunéziaiak legközelebb november 26-án, szombaton magyar idő szerint 11.00-kor Ausztráliával játszanak.

Itt pedig a világbajnokság keddi napjának legjobbjai – Aissa Laidouni igazán jó társaságba került, többek között mellé.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Aissa Laidouni a meccs legjobbját megillető trófeával (Forrás: Twitter/Tunisie Football)

 
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.