Csoboth Kevin alig merte megünnepelni az első NB I-es gólját

Négy nyeretlen meccs után győzött az Újpest az NB I-ben, miután a 15. fordulóban hazai pályán 2-1-re legyűrte a Fehérvárt. A vezető gól szerzője Csoboth Kevin volt, aki egyrészt volt csapatát keserítette, másrészt 22 évesen ünnepelte az első élvonalbeli gólját, noha a Benficát is megjárt szélső néhány éve még a magyar futball egyik legnagyobb tehetségének számított.

Magyar Nemzet
2022. 11. 09. 22:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csoboth Kevin ugyanúgy meghatározó tagja volt a 2017-es U17-es Európa-bajnokságon hatodik helyezett magyar csapatnak, mint Abban a korosztályban ők ketten lettek kikikáltva a legnagyobb tehetségeknek, Csoboth a torna idején már a Benfica utánpótlásában futballozott. Az ő története azonban egyelőre nem olyan sikersztori, mint az RB Leipzig színeiben szárnyaló Szoboszlaié, de most az Újpest színeiben gólt szerzett a Fehérvár ellen.

 

Azért nagy szó ez, mert ez volt Csoboth első gólja az NB I-ben, és úgy általában bármely élvonalbeli felnőtt bajnokságban. 22 éves korára jutott el idáig. 

 

Persze nem ezért volt visszafogott a gólöröme, hanem azért, mert volt csapata, a Fehérvár kapuját vette be. 2021-ben a Fehérvár hozta haza Csobothot a Benficától, miután Lisszabonban nem volt neki feljebb a B csapatnál, de a Vidiben sem kapott túl sok lehetőséget, fél év alatt mindössze három meccsen szerepelt, ebből csak egyen, három perc erejéig a bajnokságban, aztán kölcsönadták az NB II-es Szegednek.

Csoboth útja a nyáron már Újpestre vezetett, ahol a kilencedik (a fehérvárival együtt a tizedik) NB I-es meccsén megszerezte az első gólját. A 9. percben tíz méterről lőtt a kapu közepébe, miután az akció a fehérvári rossz passzából indult – 1-0.

Az első félidőben a Huszti Szabolcs csapata erőtlen volt, egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt a Fehérvárnak, az Újpest viszont annál aktívabbnak tűnt. Szünet után hamar kettőre nőtt az előny: Katona előbb kapufát lőtt, majd az 59. percben gólpasszt adott Szabónak – 2-0.

Hiába látszott eldőlni a meccs, a Fehérvéár a 68. percben egy szöglet után, Szerafimov fejesével szépített – 2-1. Az egyenlítésre már nem maradt erő, sőt a 94. percben Funsho még piros lapot is kapott ziccerben kitörő játékos lerántásáért.

Az Újpest négy nyeretlen meccs után megérdemelten győzött először, a Fehérvár pedig hiába verte meg a Honvédot és ért el biztató játékkal döntetlen a Fradi ellen Huszti vezetésével, még mindig nem képes stabilan jó teljesítményt nyújtani.

– Egyáltalán nem különleges a volt csapatom ellen betalálni, de annak örülök, hogy végre megszereztem az első gólomat. Nem akartam túlzásba vinni az ünneplést. Játékban sokat fejlődtünk, a helyzetek kihasználásában nem voltunk eddig hatékonyak. Ha ezen tudunk javítani, jönnek a pontok is – fogalmazott Csoboth Kevin, aki 60 percig a mezőny legjobbja volt, utána elfáradt.

Labdarúgó NB I, 15. forduló

Kedd:
Kisvárda–Zalaegerszeg 0-3 (0-1), Várkerti Stadion, 2005 néző, jv.: Káprály. Gólszerzők: Ikoba (37., 60.), Manzinga (87.)
Kecskemét–Puskás Akadémia 1-1 (0-1), Széktói Stadion, 1721 néző, jv.: Zierkelbach. Gólszerzők: Banó-Szabó (53.), ill. Corbu (44.)

Szerda:
Debrecen–Mezőkövesd 1-0 (0-0), Nagyerdei Stadion, 3563 néző, v.: Farkas Á. Gólszerző: Sós (92.)
Ferencváros–Paks 3-2 (2-2), Groupama Aréna, 7129 néző, v.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Zachariassen (22.), R. Mmaee (45+1. – 11-esből), Botka (92.), illetve Bőle (6.), Wingo (39. – öngól). KIállítva: R. Mmaee (FTC, 95.)
Újpest–Fehérvár 2-1 (1-0)

Csütörtök:
Bp. Honvéd–Vasas 19.00

Borítókép: Csoboth Kevin gólt szerzett az Újpest ellen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.