Lionel Messi döntött: még marad, mert van dolga Katarban

Argentína Lionel Messi, valamint Enzo Fernández góljával 2-0-ra legyőzte Mexikót a C csoport 2. fordulójában a labdarúgó-világbajnokságon. Ezzel persze még nincs meg a továbbjutás, de az argentinok sorsa a harmadik fordulóban legalább a saját kezükben lesz.

Magyar Nemzet
2022. 11. 26. 21:57
Lionel Messi
FBL-WC-2022-MATCH24-ARG-MEX Argentina's forward #10 Lionel Messi celebrates scoring the opening goal with his teammates during the Qatar 2022 World Cup Group C football match between Argentina and Mexico at the Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on November 26, 2022. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP) Fotó: Europress/AFP/Kirill Kudryavtsev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vehemens argentin rohamokkal kezdődött a találkozó, ám ez tíz percig sem tartott. Mexikó felvette a ritmust, minimum egyenrangú ellenfél volt. Csak éppen kapura nem volt veszélyes.

Két hasonló erősségű fél küzdelmét hozta a második félidő is, ám elegendő volt egyetlen pillanat, egyetlen villanás, és eldöntötte a meccset. A hétszeres aranylabdás a 65. percben Di Maria passzát átvette, megtolta a labdát, majd úgy tizenhat méterről ellőtte a lábak között. Ochoa kapus alig láthatott valamit, késve vetődött, ráadásul inkább alacsony termetű, így nem tudta védeni a bal kapufa töve mellett a hálóba vágódó labdát (1-0).

Ezután persze Mexikó kitámadott, az argentinoknak több helyzetük is akadt, a 87. percben aztán Enzo Fernández kis szöglet után a 16-os sarkáról hatalmas gólt rúgott, s eldöntötte a mérkőzést.

Argentína tehát 2-0-ra nyert, fellélegezhet, de még nem jutott tovább. Az utolsó fordulóban Lengyelország ellen csak akkor elég a döntetlen, ha Mexikó legyőzi Szaúd-Arábiát. Még Mexikót sem írhatjuk le, de kétségtelenül nehéz helyzetben van.

C csoport, 2. forduló: Argentína–Mexikó 2-0 (0-0), Luszail, 88 966 néző, v.: Daniele Orsato (olasz). Gólszerzők: Messi (64.), Enzo Fernández (87.)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Messiből kiszakadt a feszültség (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.