Piac után szabadrúgásgól: Dzsudzsák Balázs üzent Rossinak

A DVSC egy félidő alatt lerendezte a Vasast, az angyalföldi 3-0-s sikerével a Loki átmenetileg fellépett a felsőházba. A gólgyártást szabadrúgásból Dzsudzsák Balázs kezdte, aki tökéletesnek nevezte csapata első félidejét, Berecz Zsombor szerint langyos volt a továbbra is utolsó helyezett Vasas.

Magyar Nemzet
2022. 11. 06. 17:40
Dzsudzsák Balázs Debrecen
Dzsudzsák Balázs Vasas-Debrecen 2022 Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kedden hirdeti ki keretét a magyar labdarúgó-válogatott idei utolsó két meccsére, a Luxemburg és a Görögország elleni barátságos találkozóra.

Utóbbi lesz ünnepélyes búcsúmeccse a nemzeti csapatban, ugyanakkor a DVSC középpályása már jelezte: a továbbiakban is megküzdene a lehetőségért, hogy magára öltse a címeres mezt.

Nos, a Vasas elleni mérkőzésen Dzsudzsák hamar üzent a lelátón helyet foglaló Rossinak, illetve Csányi Sándor MLSZ-elnöknek: a tizedik percben gyönyörű szabadrúgásgóllal szerzett vezetést.

A szépségdíjas találat után sem állt le a Debrecen, a szünetre már 3-0-s előnnyel vonulhattak a vendégek, azaz lényegében negyvenöt perc alatt eldöntötték a három pont sorsát. A második félidőben már nem is született újabb gól, a Loki pedig a győzelemnek köszönhetően feljött a hatodik helyre a tabellán – igaz, a Paks néhány órával később visszaelőzte a Debrecent.

Dzsudzsákék egyébként különleges programmal készültek a Vasas elleni találkozóra, pénteken a debreceni piacon reggeliztek.

– Úgy látszik, jót tesz a csapatnak, ha néha kimozdulunk a komfortzónából – utalt a csapatépítésre a debreceni csapatkapitány az M4 Sportnak. – Örülök a találatomnak, hiszen nagyon fontos meccsen érkezett. Az első félidőben szinte tökéletes teljesítményt nyújtottunk, agresszív, bátor, mindenáron győzni akaró csapatot láttam a pályán.

Egészen más élményei voltak csapatáról a Vasas korábbi válogatott középpályásának, Berecz Zsombornak, pedig fordított eredmény esetén az angyalföldiek nemcsak az utolsó helyről, hanem a kiesőzónából is elmozdulhattak volna.

– Eleve langyosan jöttünk ki a mérkőzésre, majd kaptunk egy szép gólt, ami megfogott minket. Ez már a második hazai meccsünk, amelynek első félidejében értékelhetetlen teljesítményt nyújtunk, nem tudom megmondani, mi történik velünk ilyenkor – kesergett Berecz.

Labdarúgó NB I, 14. forduló

Szombat
Mezőkövesd–Kecskemét 2-1 (2-1), Városi Stadion, 1000 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Karnyicki (18.), Besirovic (42.), illetve Kállai (28., öngól)
Puskás Akadémia–Kisvárda 0-1 (0-0), Pancho Aréna, 1120 néző, jv.: Antal. Gólszerző: Ilievszki (93.).
Zalaegerszeg–Újpest 1-0 (1-0), ZTE Aréna, 2412 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Szalay (23.)

Vasárnap
Vasas–DVSC 0-3 (0-3), Illovszky Rudolf Stadion, 2654 néző, jv.: Vad II. Gólszerzők: Dzsudzsák (10.), Szécsi (17.), Do. Babunszki (38.)
Paks–Honvéd 18.00
Fehérvár–FTC 20.00

Borítókép: Dzsudzsák Balázs öröme (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.