Kuttor Attila tromfja: melyik is az NB I meglepetéscsapata?

A Ferencváros után a második helyezett Kecskemét is elvérzett a Mezőkövesd vendégeként, Kuttor Attila együttese 2-1-re győzött a labdarúgó NB I 14. fordulójának nyitómérkőzésén. A Kecskemét a második vereségét szenvedte el csupán, a Mezőkövesd pedig feltámadt, a legutóbbi öt meccsén tizenegy pontot szerzett. Felcsúti győzelmével a Kisvárda feljött a második helyre

Magyar Nemzet
2022. 11. 05. 16:37
null
Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 18. percben Karnyicki fejes góllal szerzett vezetést a Mezőkövesdnek. Kállai öngóljával a Kecskemét a 29. percben egyenlített, de Szuhodovszki bombagóljával a hazaiak még a szünet előtt, a 42. percben visszavették a vezetést (2-1).

A találkozó az 58. percben dőlt el. Zeke buktatásáért a Kecskemét kapott büntetőt, ám Banó-Szabó lövését Piscitelli, a hazaiak olasz kapusa hárította.

A hajrában próbálkozott a Kecskemét, de nem tudott egyenlíteni, így a Mezőkövesd 2-1-re nyert.

A hazaiak a legutóbbi öt meccsükön tizenegy pontot szereztek, legyőzték a listavezető Ferencvárost és a most a második helyezett Kecskemétet is, Kuttor Attila csodát tett a csapattal. Immár nem is biztos, hogy a Kecskemét a szezon meglepetéscsapata. Szabó István együttese a második vereségét szenvedte el az évadban, a hatodik fordulóban a Fehérvártól kapott ki ugyancsak 2-1-re.

Előzőtt a Kisvárda

Kihasználta a Kecskemét botlását a Kisvárda, amely a hosszabbításban szerzett góllal 1-0-ra győzött a Puskás Akadémia vendégeként, s feljött a Ferencváros mögé a második helyre a tabellán.

Hornyák Zsolt a hazaiak vezetőedzője azt hiányolta a csapata játékából, hogy a támadók nem tudák megbontani a Kisvárda védelmét.

NB I, 14. forduló

Szombat:
Mezőkövesd–Kecskemét 2-1 (2-1), Mezőkövesd, 1000 néző, v.: Karakó. Gólszerzők: Karnyicki (18.), Besirovic (42.), illetve Kállai (28., öngól)
Puskás Akadémia–Kisvárda 0-1 (0-0), Pancho Aréna, 1120 néző, v.: Antal P. Gólszerző: Ilievski (92.)
ZTE–Újpest 1-0 (1-0), Zalaegerszeg, 2412 néző, v.: Erdős. Gólszerző: Szalay (23.). Kiállítva: Csóka (ZTE, 55.)

Vasárnap:
Vasas–Debrecen 15.15
Paks–Honvéd 18.00
Fehérvár–FTC 20.00
Az M4 Sport minden mérkőzést élőben közvetít.

Borítókép: sok csatát megélt már a Fradi ellen (Fotó: Mol Fehérvár FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.