időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Nem csak Berlinben aggódnak: Schäfer András műtét előtt

Magyar Nemzet
2022.11.05. 15:00 2022.11.05. 15:13
Nem csak Berlinben aggódnak: Schäfer András műtét előtt

Megsérült Schäfer András, az Union Berlin magyar válogatott játékosa csütörtökön, a belga Union Saint-Gilloise elleni Európa-liga-csoportmérkőzésen. A klubja nem szolgált részletekkel, csupán annyit közölt, hogy a 23 éves középpályás műtét előtt áll. Valószínű, hogy Schäfer bokájával van probléma.

Schäfer András csütörtökön végigjátszotta a „rokon csapat”, a belga Union Saint-Gilloise elleni mérkőzést az Európa-liga-csoportkörében, amelyet a berliniek 1-0-ra megnyertek, így a belga rivális mögött a második helyen végeztek. (Ami azt jelenti, hogy rájátszást kell vívniuk a legjobb tizenhat közé kerülésért a sorozatban.)

A középpályás ugyan végigjátszotta a csütörtöki meccset, de megsérült a jobb lába. A huszonhárom éves magyar válogatott játékost a napokban megműtik, egyelőre kérdéses, mikor térhet vissza” – közleményében az Union Berlin csupán ennyit közölt Schäfer András állapotáról.

Maga a játékos pénteki Instagram-bejegyzésében már utalt arra, hogy gond van a bokájával.

„Folytatódik az út Budapestre! A következő fordulóig igyekszem megtalálni a bokámat...” – írta akkor.

Ennek megfejtése egyszerű: 2023. május 31-én Budapesten, a Puskás Arénában rendezik az Európa-liga döntőjét. Schäfer András tehát úgy kalkulál, hogy a legjobb tizenhat közé jutásért játszandó rájátszásban, február 16-án és 23-án már pályára lép.

Abból, hogy a játékosnak volt ereje tréfálkozni, arra következtethetünk, a sérülés remélhetőleg nem túl súlyos. Schäfer András a világbajnokság alatt végezheti a rehabilitációt, s januárban a társaival megkezdheti a felkészülést. 

Az Union Berlin jelenleg vezeti a Bundesliga tabelláját, vasárnap a Leverkusen vendége lesz.

A magyar válogatottnak idén még két mérkőzése lesz: november 17-én Luxemburgban vizitál, három nappal később, november 20-án pedig Görögországot fogadja Marco Rossi csapata.

Borítókép: Schäfer Andrást úgy kellett letámogatni a pályáról (Fotó: Instagram)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.