Argentína világbajnokai hazaértek, tízezrek rohanták le őket + videó

Közép-európai idő szerint ma reggel, Buenos Airesben hajnali három órakor hazaérkezett a világbajnok argentin futballválogatott Katarból. Lionel Messi és a többiek hihetetlen fogadtatásban részesülnek.

Magyar Nemzet
2022. 12. 20. 7:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az argentin válogatott Airbus A330–200 típusú repülőgéppel landolt Buenos Airesben. A gépből elsőként természetesen a csapatkapitány, a vb legjobb játékosa, lépett ki, kezében a világbajnoki trófeával. A játékosok, akiknek nyakában ott volt az aranyérem, lazán voltak felöltözve, melegítőben, pólóban, rövidnadrágban.

Az argentin fővárosban 24 Celsius-fokos a hőmérséklet. Messiék vörös szőnyegen vonultak egy nyitott tetejű autóbuszhoz, amely hirdette, hogy Argentína lett a világbajnok, és az ország három világbajnoki címét jelentő három aranycsillagot is feltüntették rajta. A helyszínt reflektorokkal világították meg. Az első fotózások és az első hatalmas ovációt követően a busz a belvárosba indult a tömegeknek integető játékosokkal és stábtagokkal.

 

Az út mentén is óriási tömegek éljenezik a csapatot, durrognak a petárdák, s az őrületben bizony szükség van a rendőri felvezetésre, és arra, hogy motoros rendőrök zárják el a buszt a szurkolóktól. Vagy legalábbis megpróbálják, mert van, ahol ez lehetetlen. Még nagyon hosszú lesz az út a belvárosig! Alberto Fernández elnök munkaszüneti napot hirdetett, hogy az ország szabadon ünnepelhesse a vb-győzelmet.

 A hajnali időpont ellenére tízezrek várták a válogatott érkezését Buenos Airesben:

Karneváli a hangulat a fővárosban:

Ez az éjjel felejthetetlen lesz!

 

Borítókép: Hazaérkezett a világbajnok csapat! (Forrás: Twitter/Sudanalytics)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.