Benzema most már nem menekülhet, ő a francia Bajner Bálint

A francia válogatott ezüstérmet nyert a katari futball-vb-n. A keretnek tagja volt Karim Benzema is, de az ő vitrinjében aligha kerül előkelő helyre a medál. A Real Madrid támadója nem volt kíváncsi a döntőre, s úgy hírlik, a világbajnokság után sem tér vissza a válogatottba. Pedig volt csapattársa, Mesut Özil hiányolta Benzemát.

Magyar Nemzet
2022. 12. 19. 9:44
Karim Benzema
France's forward Karim Benzema gestures as he arrives for a get-together, two days before the French national team leave for the upcoming Qatar 2022 World Cup football tournament, at the team's training ground in Clairefontaine-en-Yvelines, outside Paris on November 14, 2022. - The week-long countdown to the World Cup in Qatar begins as the world's leading footballers focused their attention on one of the most controversial tournaments in history. The first World Cup to be held in the Arab world will kick off on November 20, 2022, when the host nation face Ecuador. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: AFP/Franck Fife
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karim Benzema úgy döntött, őt nem érdekli a vb-döntő. A Real Madrid támadója visszautasította Emmanuel Macron meghívását. Talán nem akart az ország elnöke mellett látványosan Franciaország ellen szurkolni.

Benzema posztjával Bajner Bálintot idézte, s a francia támadó korábbi madridi csapattársa, a 2014-ben világbajnoki címet nyert Mesut Özil erre még rátett egy lapáttal.

Persze a német futballista bejegyzése alatt rögtön megjelentek a bejegyzések, hogy Benzema 2018-ban nem volt tagja a világbajnokságot nyert francia keretnek.

A hírek szerint Benzema és Didier Deschamps szövetségi kapitány között annyira elmérgesedett a viszony, hogy a támadó nem szerepel a vb után sem a nemzeti csapatban, amíg azt Deschamps irányítja. A szakember egyelőre homályosan fogalmazott a jövőjéről.

Borítókép: (Fotó: AFP/Franck Fife)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.