„Még egyes franciák is az argentinok győzelmét akarják”

Didier Deschamps szombaton megtartotta a katari világbajnokság vasárnapi döntője előtti sajtótájékoztatóját. A francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a csapatát sújtó fertőzéshullámról és Kylian Mbappéról is szót ejtett az Argentína elleni mérkőzés előtt, Karim Benzemáról viszont továbbra sem akart beszélni.

Magyar Nemzet
2022. 12. 17. 13:03
FIFA World Cup 2022 - France press conference Didier Deschamps
epa10369535 France head coach Didier Deschamps during a press conference at the FIFA World Cup 2022 in Doha, Qatar, 17 December 2022. France will face Argentina in the World Cup final on 18 December. EPA/RONALD WITTEK Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a francia válogatott nem várt nehézséggel találta magát szemben a vasárnapi vb-döntő előtt. A csapat több tagja is megbetegedett, őket elkülönítették a még egészséges játékosoktól, hogy ne súlyosbodjon tovább a helyzet.

– Próbáljuk a lehető legjobban kezelni a kialakult helyzetet – mondta a francia válogatott szombati sajtótájékoztatóján Didier Deschamps. – A játékosok még aludtak, amikor eljöttem, így nem tudok friss információkkal szolgálnak. A mai nap folyamán kiderül, hogy milyen állapotban vannak. Óvintézkedéseket hoztunk, de nem esünk túlzásba.

A szövetségi kapitány a tornától távol maradó Karim Benzemáról továbbra sem akart szót ejteni , mondván, ő csak a jelenlévő huszonnégy játékosával foglalkozik, és kínosnak találja az olyan kérdéseket, amelyek nem rájuk vonatkoznak. Deschamps hozzátette, remekül érzi magát, nem is akarja őt megzavarni, hiszen nyugalomra van szüksége. 

A sajtótájékoztatón rákérdeztek a szakembernél a franciák Argentína elleni 2018-as nyolcaddöntőjére, amit a tanítványai 4-3-ra nyertek meg. Deschamps viszont úgy látja, arra a mérkőzésre nem érdemes szót fecsérelni, mivel a két csapat azóta jelentősen megváltozott, az övéi közül csak hét futballista van Katarban az akkori csapatból. Az ellenfélről természetesen ennek ellenére is sok információval rendelkeznek.

– Három megfigyelőnk van itt, ők az összes mérkőzést megnézték. Ennek köszönhetően pontos információink vannak a holnapi meccs előtt. Argentína változtatásokat eszközölhet, de ezt ugyanígy megtehetjük mi is. Az elődöntőben Marokkó öt védővel állt ki, ami korábban nem volt rá jellemző. Ez is bizonyítja, hogy minden helyzetre fel kell készülnünk.

A francia szakember hozzátette, míg más országok szurkolói elkötelezettek a válogatottjuk mellett, ő egyáltalán nem biztos benne, hogy ez a franciákra is igaz.

– Az argentinok azt akarják, hogy a csapatuk világbajnok legyen. Szerintem még néhány francia is azt szeretné, hogy ők nyerjenek.

Labdarúgó-világbajnokság, döntő: Argentína–Franciaország vasárnap 16.00 (tv: M4 Sport).

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022 

Borítókép: Didier Deschamps szövetségi kapitány a francia válogatott sajtótájékoztatóján (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.