A marokkói helyett a magyar is lehetett volna a vb meglepetéscsapata

Lothar Matthaus, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya jelenleg a katari világbajnokságon tartózkodik, ahol szerinte Marco Rossi csapatának is lett volna helye. A világbajnok exfutballista a németek szerepléséről is elmondta a véleményét, és a síelés közben balesetet szenvedő Manuel Neuernek is odaszólt.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2022. 12. 17. 9:34
World Cup 2022 - Brazil - Croatia Lothar Matthaus
09 December 2022, Qatar, Doha: Soccer, World Cup 2022 in Qatar, Brazil - Croatia, quarterfinal, at Education City Stadium, German World Cup ambassador and former national player Lothar Matthäus is in the stadium before the match. Photo: Robert Michael/dpa (Photo by ROBERT MICHAEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lothar Matthaus 1990-ben megtapasztalta, hogy milyen világbajnoknak lenni, fiatalabb honfitársainak azonban még legalább négy évet kell várniuk arra, hogy átélhessék ugyanezt. A német válogatott lebőgött az idei vb-n, s Katarban már a csoportkörben kiesett, amit Matthaus szerint részben magának köszönhetett. 1990 aranylabdása ugyanis egyetért azzal a véleménnyel, hogy honfitársainak a tornán a futballra kellett volna összpontosítaniuk, ahelyett, hogy például a szivárványos karszalag használatáért kardoskodtak.

A magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak adott interjújában a német csapat kapusának külön is beszólt, igaz, ezt egy más ügy miatt tette. Manuel Neuer a kiesést követően sítúrára ment, ahol eltörte a lábát, emiatt pedig az idény hátralévő részében már nem léphet pályára. Matthaus elmondta, magyarországi lakása helyett Ausztriában tölti a karácsonyt, ahol ő is a téli sportágnak szenteli majd az idejét: – Síelni megyek. Mint Manuel Neuer. Csak én jobban síelek, rutinosabb vagyok – szúrt oda Neuernek.

Bár nem sikerült kvalifikálnia magát, Matthaus szerint a magyar válogatottnak lett volna keresnivalója a katari világbajnokságon. Sőt az edző úgy látja, a mienk akár a szombaton bronzmérkőzést játszó marokkóiak helyett is a torna meglepetéscsapata lehetett volna.

– Azok után, hogy a Nemzetek Ligájában hat pontot szereztek az angolok, négyet a németek ellen, miért ne szerepelhettek volna olyan sikeresen, mint a marokkóiak? A negyeddöntőben simán el tudtam volna képzelni a magyar csapatot. Más kisebb országoknak is sikerül, mint Portugáliának vagy Horvátországnak. A németek elleni budapesti meccsüket a helyszínen láttam, telt ház volt, hetvenezer ember, ilyen fantasztikus szurkolást még sohasem tapasztaltam Magyarországon. Nagyot fordult a világ azóta, amikor én voltam a szövetségi kapitány. Akkoriban többen jártak vízilabdameccsre, mint futballmérkőzésre. Csakhogy azóta Orbán Viktor kormánya gyönyörű, új stadionokat épített, és rengeteget áldoz a magyar sportra, különösen a labdarúgásra.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022 

Borítókép: Lothar Matthaus a katari világbajnokságon (Fotó: AFP/DPA/Robert Michael)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.