Elárulta a csapattársa, hogy Benzema visszatérhet-e a döntőre

Karim Benzema sérülése a hírek szerint rendbe jött, és a Real Madrid csatára hivatalosan továbbra is a francia keret tagja, így akár a vasárnapi, Argentína elleni döntőben is bevethető lenne a katari világbajnokságon. Didier Deschamps nem akart erről beszélni, de Ousmane Dembelé reagált erre a felvetésre.

Magyar Nemzet
2022. 12. 17. 8:23
Ousmane Dembelé és Karim Benzema
France's forward Ousmane Dembele (L) celebrates with France's forward Karim Benzema after scoring his team's third goal during the friendly football match between France and Wales at the Allianz Riviera Stadium in Nice, southern France on June 2, 2021 as part of the team's preparation for the upcoming 2020-2021 Euro football tournament. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

lemaradt a katari világbajnokságról, de Didier Deschamps szövetségi kapitány az idei aranylabdást a sérülése ellenére is nevezte a franciák játékoskeretébe, sőt később sem került ki onnan. Ezek alapján akár részt is vehetne a vasárnapi fináléban is, ahol Franciaország Argentínával csap össze (16.00, tv: M4 Sport). Annál is inkább, mert a Real Madrid csatárának sérülése olyannyira rendbe jött, hogy a klubjánál edz, és csütörtökön a Leganes elleni felkészülési meccsen is pályára lépett.

Amikor Deschamps-t Benzema lehetséges visszatéréséről kérdezték, senki sem lett okosabb, mert a francia szakember elhárította a kérdést. Az egyik tanítványa, Ousmane Dembélé viszont a vb-döntőt megelőző pénteki sajtótájékoztatón azt sejtette, hogy a franciák nem számítanak az aranylábú játékosra a torna legfontosabb mérkőzésén.

– Ez nem az én döntésem, de úgy tudom, hogy sérült – mondta a Barcelona szélsője.

Dembelé további csapattársairól is beszélt, akiket egy vírusfertőzés döntött le a lábaikról. Először Adrien Rabiot és Dayot Upamecano esett ki, és a páros emiatt az elődöntőről is lemaradt, de a hírek szerint már talpra álltak. A vírus viszont két belső védőt, Raphael Varane-t és Ibrahima Konatét is utolérte, de Aurélien Tchouaméni, valamint Théo Hernández is kihagyott egy edzést. A franciák felkészülését ez természetesen nem könnyíti meg, bár Dembelé szerint a játékosok nem aggódnak.

– Nem félünk a vírustól. Csináltam nekik teát mézzel. Biztos vagyok benne, hogy a döntőre már jobban lesznek. Upamecanót meglátogattam az elődöntő másnapján, és sokkal jobban érezte magát. Óvatosnak kell lennünk, de nem aggodalmaskodunk emiatt – jelentette ki a 25 éves játékos, aki Lionel Messire is kitért. Az argentinok csapatkapitánya ezúttal Dembelé ellenfele lesz a pályán, de korábban, a Barcelonánál sokat segített az ifjoncnak.

– Húszévesen érkeztem meg a csapatba, és mindent egyedül akartam csinálni. De ő elmagyarázta, hogy megvan az ideje a cselezésnek is, valamikor azonban passzolni kell. Négy remek évet töltöttem el a Barcelonánál, és többek között Messinek és Andres Iniestának köszönhetően szerettem bele a klubba. Messi az öltözőben szerényen viselkedik, kedveli a fiatal játékosokat – árulta el az egykori csapattárs.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022 

Borítókép: A döntőben aligha fog közösen ünnepelni Dembelé (balra) és Benzema (Fotó: AFP/Franck Fife)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.