Macron azt akarja, hogy a motivált Benzema térjen vissza a vb-döntőre

Nagy kérdés, hogy Karim Benzema legalább a kispadra leül-e vasárnap a katari labdarúgó-világbajnokságon a Franciaország–Argentína döntőben, de az biztosnak tűnik, hogy a franciák sérüléssel bajlódó idei aranylabdás klasszisa visszatér a tornára. Mégpedig azzal a repülőgéppel, amellyel Emmanuel Macron elnök is.

Magyar Nemzet
2022. 12. 16. 11:08
Karim Benzema
France's forward Karim Benzema gestures as he arrives for a get-together, two days before the French national team leave for the upcoming Qatar 2022 World Cup football tournament, at the team's training ground in Clairefontaine-en-Yvelines, outside Paris on November 14, 2022. - The week-long countdown to the World Cup in Qatar begins as the world's leading footballers focused their attention on one of the most controversial tournaments in history. The first World Cup to be held in the Arab world will kick off on November 20, 2022, when the host nation face Ecuador. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: AFP/Franck Fife
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a franciák 34 éves klasszisa – aki négy éve nem volt tagja az oroszországi világbajnokságon győztes francia válogatottnak – már a katari torna előtt is kisebb sérüléssel bajlódott, Didier Deschamps szövetségi kapitány azonban ennek ellenére benevezte a Real Madrid aranylabdás csatárát. S bár a vb előtt egy nappal Benzema ismét megsérült, és Madridba utazott, a szakmai stáb nem hívott be senkit a helyére, így a keret tagja maradt. Benzema időközben megkezdte az edzéseket a Real Madriddal, és sajtóhírek szerint megfelelő erőállapotban van.

Benzema nélkül is remekel a francia válogatott
Benzema nélkül is remekel a francia válogatott. Forrás: Twitter/French Team

Deschamps azonban a Marokkó ellen 2-0-ra megnyert elődöntő után nem volt hajlandó válaszolni a Benzemával kapcsolatos kérdésekre, miszerint számít-e rá a döntőben. – Kérem a következő kérdést! – hárította el a választ a szakvezető. Holott azt is mondhatta volna, hogy már  nem számít Benzemára – ami tulajdonképpen logikus is lett volna, hiszen a tornán négygólos remekül helyettesíti, és kockázatos lenne megbolygatni a remekül működő gépezetet –, de valamiért nem tette. (Kylian Mbappé ötgólos, miként az argentinok legnagyobb csillaga, )

Benzema és Macron együtt utazhat

Amélie Oudea-Castera francia sportminiszter azt elárulta, hogy Benzema visszatérhet a világbajnokságra, és Emmanuel Macron elnökkel utazhat Katarba. Oudea-Castera az RTL tévécsatornának úgy nyilatkozott, a francia elnök kifejezett kívánsága, hogy Benzema ott legyen a gépen, amikor elutazik Dohába. Macron egyébként már az elődöntőt is a helyszínen tekintette meg.

A címvédő franciák Argentína ellen vasárnap 16 órakor lépnek pályára a fináléban, és már az is érdekes lenne, ha Benzema szerelést öltve leülne a kispadra. Mivel a keret tagja maradt, ő is érmes lesz, a kérdés az, hogy arany- vagy ezüstérmes.

Érdekes adalék, hogy Benzema egy sejtelmes videót osztott meg, amelyen éppen edz egy futópadon.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Karim Benzema harcra kész? (Fotó: AFP/Franck Fife)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.