Hazaküldték Lionel Messi haragosát a katari vb-ről

Tovább gyűrűzik az Argentína–Hollandia negyeddöntőt övező és követő botrány a katari vb-n. A Nemzetközi Labdrúgó-szövetségi (FIFA) úgy döntött, a sokat bírált játékvezető, Mateu Lahoz, akit Lionel Messi is hevesen bírált, nem vezet több meccset, a szervezet hazaküldte a spanyol bírót.

Magyar Nemzet
2022. 12. 12. 11:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha elmondanám a véleményemet a játékvezetésről, megbüntetnének érte. Már a meccs előtt aggódtunk, mert tudtuk, hogy mi vár ránk. Nem mondhatom el, amit szeretnék, de a FIFA-nak muszáj önvizsgálatot tartania, a FIFA nem küldhet olyan játékvezetőt egy ilyen meccsre, aki nem tud felnőni a feladathoz.

feldúltan így nyilatkozott az Argentína–Hollandia negyeddöntő után élő egyenes adásban, az egész világ szeme láttára. (Majd ezután odapörkölt a meccsen két gólt szerző Wout Weghorstnak is.)

Még ha hevesen, az általános etikettet megsértve is mondott véleményt Messi, mindenki egyetértett vele, nem alaptalanul kelt ki Mateu Lahoz játékvezetőre. A spanyol sípos kezéből kicsúszott a mérkőzés, tizennyolc sárga lappal sem tudott rendet tartani, majd a tizenegyespárbaj során is erélytelen volt, amikor a hollandok sorra provokálták az argentin játékosokat, az utolsóként a 11-es elvégzéséhez készülődő Lautaro Martínezt a kezdőkörből kilépve is követték és gúnyolták, ami teljes mértékben szabályellenes.

 

A FIFA vasárnap bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indít mindkét csapat ellen, amiből sejtelmesen azt is ki lehetett olvasni, akár Messi is megütheti a bokáját a nyilatkozata miatt. Persze a katari vb alatt sokat kritizált FIFA azt aligha meri meghúzni, hogy a világ legjobb legjobbját eltiltja a játéktól.

Mateu Lahoz ellenben már megkapta a maga büntetését. A FIFA úgy döntött, a spanyol játékvezető nem vezethet több meccset, és haza is küldték Katarból a közellenséggé vált sípost.

Az Argentína–Horvátország elődöntőt az olasz Daniele Orsato, a Franciaország–Marokkó meccset pedig a brazil Raphael Claus dirigálj majd. A bronzmérkőzés és a döntő bíróküldését később jelöli majd ki a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Mateu Lahoz és Lionel Messi diskurál (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.