„Hős akartam lenni” – sokba kerülhet az évszázad hibája

Óriási baklövést követett el Jakobi Meyers, a New England Patriots elkapója. A Las Vegas Raiders elleni NFL-alapszakaszmeccsen a szükségtelen kockázatvállalása vereséget ért.

Magyar Nemzet
2022. 12. 19. 14:53
New England Patriots v Las Vegas Raiders Jakobi Meyers
LAS VEGAS, NEVADA - DECEMBER 18: Running back Rhamondre Stevenson #38 of the New England Patriots laterals the ball to wide receiver Jakobi Meyers #16 as cornerback Amik Robertson #21 and safety Duron Harmon #30 of the Las Vegas Raiders defend on the last play of the game at Allegiant Stadium on December 18, 2022 in Las Vegas, Nevada. Ethan Miller/Getty Images/AFP (Photo by Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt hiszem, hős akartam lenni

fogalmazott Jakobi Meyers, a New England Patriots elkapója. Nos, nem járt sikerrel.

A Patriots 17-3-as hátrányból áll fel a Las Vegas Raiders otthonában, s az utolsó másodpercekben 24-24-es állásnál birtokolta a labdát. A célzónától messze volt a Patriots, így mindenki arra számított, hogy komolyabb kísérlet nélkül lepörgetik az órát, és a hosszabbításban próbálják megnyerni a meccset.

Ehelyett Rhamondre Stevenson, majd Meyers is hátrapasszal próbálkozott, csakhogy utóbbi nem vette észre az ellenfél játékosát, a korábban a Patriots-szal Super Bowlt nyert Chandler Jonest. A Raiders védője pedig az ajándéklabdával végigfutott a pályán, és megnyerte a mérkőzést a hazaiaknak.

Meyers javára legyen írva, nem próbált menekülni a felelősség elől, a meccs után vállalta a hibáját, és azt is elismerte, hogy az edzők kifejezetten intették őket a játék előtt, hogy semmi kockázatvállalásra nincs szükség.

A touchdownt a Patriots irányítója, Mac Jones akadályozhatta volna meg, de nem tudta földre vinni jóval nagyobb ellenfelét.

– Szerelnem kellett volna, az én hibám, hogy nem lett hosszabbítás – mondta bajtársiasan az irányító, és a Patriots legendás edzője, Bill Belichick sem varrta Meyers nyakába a vereséget, csupán annyit mondott, hogy csapatként túl sok hibát követtek el.

Ugyanakkor a rendkívül szigorú edző hírében álló Belichick a színfalak mögött valószínűleg előveszi majd Meyerst, akinek a hibája nagyon sokba kerülhet, ugyanis a Patriots a vereséggel már nem áll rájátszást érő helyen.

Kikapott a hétvégén a Dallas Cowboys is, mégis biztossá vált a rájátszásbeli részvétele. Hagyományosabb módon, győzelemmel érte el ugyanezt a Kansas City Chiefs.

NFL, alapszakasz, 15. forduló

Seattle Seahawks–San Francisco 49ers 13-21
Minnesota Vikings–Indianapolis Colts 39-36 (hosszabbítás után)
Cleveland Browns–Baltimore Ravens 13-3
Buffalo Bills–Miami Dolphins 32-29
Atlanta Falcons–New Orleans Saints 18-21
Carolina Panthers–Pittsburgh Steelers 16-24
Chicago Bears–Philadelphia Eagles 20-25
Houston Texans–Kansas City Chiefs 24-30 (hosszabbítás után)
Jacksonville Jaguars–Dallas Cowboys 40-34 (hosszabbítás után)
Denver Broncos–Arizona Cardinals 24-15
Las Vegas Raiders–New England Patriots 30-24
Los Angeles Chargers–Tennessee Titans 17-14
Tampa Bay Buccaneers–Cincinnati Bengals 23-34
Washington Commanders–New York Giants 12-20
Green Bay Packers–Los Angeles Rams 24-12

A pillanatnyi rájátszáskép

Amerikai főcsoport (AFC)

1. Buffalo Bills 11-3*
2. Kansas City Chiefs 11-3*
3. Cincinnati Bengals 10-4
4. Tennessee Titans 7-7
5. Baltimore Ravens 9-5
6. Los Angeles Chargers 8-6
7. Miami Dolphins 8-6

Nemzeti főcsoport (NFC)

1. Philadelphia Eagles 13-1*
2. Minnesota Vikings 11-3*
3. San Francisco 49ers 10-4*
4. Tampa Bay Buccaneers 6-8
5. Dallas Cowboys 10-4*
6. New York Giants 8-5-1
7. Washington Commaners 7-6-1

(A csillaggal jelölt csapatok már biztosították helyüket a rájátszásban. Az egyes divíziók győztesei mindenképp az első négy kiemelésen osztoznak a főcsoportokban.)

Borítókép: Jakobi Meyers kezében még ott a labda… (Fotó: Getty Images via AFP/Ethan Miller)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.