Itt a bizonyíték, hogy Messit miért tartja uralkodónak az arab emír

A dohai Loszaíl-stadionban rendezett díjátadó ünnepségen Tamím bin Hamád Al Táni sejk, Katar nyolcadik emírje különleges ruhadarabot ajándékozott Lionel Messinek. A palástot Katarban csak az uralkodó hordhatja – mindennapokban. De tegnap különleges nap volt, a labdarúgó vb-döntő napja.

Magyar Nemzet
2022. 12. 19. 9:07
ÁL SZÁNI, Tamím bin Hamad; MESSI, Lionel
Loszaíl, 2022. december 18. Az argentin Lionel Messi átveszi a FIFA-világkupát, a vb trófeáját Gianni Infantinótól, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöktõl (b) és Tamím bin Hamad ász-Száni sejktõl, katari emírtõl, miután csapata 4-2-re gyõzött a katari labdarúgó-világbajnokság döntõjében játszott Argentína-Franciaország mérkõzés 3-3-as hosszabbítása utáni tizenegyes-párbajban a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án. MTI/EPA/Friedemann Vogel Fotó: Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó-vb díjkiosztó-ünnepségén Tamím bin Hamád Al Táni sejk, Katar nyolcadik emírje egy átlátszó palástot adott rá Lionel Messire, az argentin válogatott csapatkapitányára. 

Nem csak az érintett, több milliárd tévénéző sem tudta, vajon mi is ez az aranyszegélyes ruhadarab. 

A köntös neve best, Katarban ilyen ruhadarabot csak az uralkodó viselhet a mindennapokban, de az ország nemzeti ünnepén a miniszterek és az emír kitüntetett vendégei is magukra ölthetik a különleges palástot. A világbajnokság döntőjének a napja december 18-ra, az ország nemzeti ünnepére esett. Így tehát semmi akadálya nem volt annak, hogy Messi is ebben a különleges darabban közlekedjen. A best hatalmas megtiszteltetés, a nem mindennapi gesztussal vele egyenrangúvá emelte Messit az emír.

Borítókép: Messire helyezte az emír a bestet (Fotó: AFP)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.