Messi abba akarta hagyni, de meggondolta magát

Lionel Messivel kapcsolatban sokat találgatta a nemzetközi sajtó, hogy a világbajnoksággal vajon lezárja-e a válogatott karrierjét. Az argentin futballista szerint a vb-győzelem kiváló alkalom lenne, de a katari győzelem utáni órákban úgy érzi, talán mégsem jött még el a búcsúzás ideje.

Magyar Nemzet
2022. 12. 19. 5:50
Argentina's midfielder #11 Angel Di Maria (R) holds the FIFA World Cup Trophy as he speaks to Argentina's forward #10 Lionel Messi (L) following the trophy ceremony after Argentina won the Qatar 2022 World Cup final football match between Argentina and France at Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on December 18, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP) Fotó: Europress/AFP/Anne-Christine Pojjoulat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nyilvánvalóan ilyen befejezést álmodtam a karrieremnek, nem is akarhatnék szebbet. Istennek hála, minden megadott nekem. Nem akármilyen élmény lenne így lezárni. Mert ezek után mi jöhet még? Nyertem Copa Américát, világbajnokságot, utóbbit szinte az utolsó pillanatban. Imádom a futballt, örülök, hogy ez a mesterségem. Nagyon jól érzem magam a válogatottban, remek a társaság, úgyhogy szeretnék még néhány mérkőzésen világbajnokként is pályára lépni – idézi az argentin TyC Sports a vb legjobbjának megválasztott, a franciák elleni döntőben két gólt szerző Lionel Messit.

A 35 éves, 172 válogatott mérkőzésén 98 gólt szerző Messi szavai gyorsan körbejárták a világhálót, megosztotta például Fabrizio Romano is. A transzferguru Lionel Scaloni véleményét is idézte: a földöntúli öröm pillanataiban az argentin szövetségi kapitány azt mondta, szerinte Messinek a következő vb-n is helye lehet, legalábbis nagyon szeretnék, ha még akkor is a válogatott tagja lenne.

Borítókép: Messi élvezi a társaságot a válogatottnál, esze ágában sincs abbahagyni a válogatott pályafutását (Fotó: MTI/EPA)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.