Kane az űrbe lőtte az angol álmokat, Franciaország elődöntős

A címvédő Franciaország jutott utolsóként a legjobb négy közé a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután a szombati negyeddöntőben 2-1-re legyőzte a remekül játszó Angliát. A fináléba jutásért Marokkóval csapnak majd össze a gallok.

Magyar Nemzet
2022. 12. 10. 22:04
Olivier Giroud
France's forward #09 Olivier Giroud celebrates scoring his team's second goal during the Qatar 2022 World Cup quarter-final football match between England and France at the Al-Bayt Stadium in Al Khor, north of Doha, on December 10, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A finálénak is beillő Anglia–Franciaország negyeddöntő első tíz percében semmi említésre méltó nem történt, csak kóstolgatták egymást a csapatok. kavarta fel az állóvizet 11. percben: az AC Milan csatára vetődve fejelt a kapura, de Jordan Pickfordnak nem okozott nagy nehézséget, hogy ráhasaljon a középre tartó labdára.

Ezután nem kellett sokat várni az első gólra sem. Az angol térfélről indult támadás végén Antoine Griezmanntól Aurélien Tchouménihez került a labda, akinek 26 méterről megeresztett lövése angol lábak között talált utat a kapuba. A gól jót tett a meccsnek, felébresztette Gareth Southgate addig szunnyadó oroszlánjait. Luke Shaw-nak és Harry Kane-nek is volt veszélyes próbálkozása, utóbbi ráadásul egy tizenegyest is számon kért a játékvezetőn, de Hugo Lloris védéseinek köszönhetően 1-0-s francia előnnyel zárult a félidő.

A második erőteljes, távoli lövésével indult, amit Lloris ujjheggyel a kapu fölé tolt. Négy perccel később azonban már ő is tehetetlen volt: Tchouméni szabálytalansága miatt Anglia büntetőhöz jutott, amit Kane tanítani való módon értékesített. A Tottenham Hotspur csatára 53. találatát jegyezte a nemzeti csapatban, így Wayne Rooney-val holtversenyben gólrekorder lett a válogatottban.

A következő néhány perc francia próbálkozások jegyében telt, de a folytatásban ismét a szigetországiak játszottak veszélyesebben. Gólt mégis a franciák lőttek. Griezmann az oldalvonal mellől a kapu elé ívelte a labdát, amit aztán Olivier Giroud közelről bebólintott a 78. percben.

Kane egyeduralkodó lehetett volna az angolok között a válogatottban szerzett gólok tekintetében, ugyanis Théo Hernandez a 82. percben összehozott egy újabb tizenegyest a Háromoroszlánosoknak. Az angol csapatkapitány a mesteri büntetője után a másodikat talán túlgondolta, és magasan a kapu fölé lőtte a labdát.

Ezután az eredmény már nem változott, így Anglia hiába rukkolt elő nagyszerű produkcióval a címvédő ellen, elvérzett a negyeddöntőben. A francia válogatott pedig a legjobb négy között Marokkó ellen folytatja.

Labdarúgó-világbajnokság, negyeddöntő:
Anglia–Franciaország 1-2 (0-1)
gólszerzők: Kane (54. – tizenegyesből), ill. Tchouméni (17.), Giroud (78.)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Olivier Giroud gólöröme (Fotó: AFP/ANNE-CHRISTINE POUJOULAT)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.