Santos elviharzott, Pepe a marokkóiakat és a játékvezetőket szidta

Fernando Santos szövetségi kapitány nem volt beszédes kedvében, miután a portugál labdarúgó-válogatott szombaton kiesett a katari világbajnokságon. Pepe a bírókra panaszkodott, míg a negyeddöntőben győztes Marokkót irányító Valid Regragi arra hívta fel a figyelmet, hogy sérülések tizedelték a csapatát, de ennek ellenére is képesek voltak legyőzni a luzitánokat.

Magyar Nemzet
2022. 12. 10. 19:42
Morocco v Portugal - Fifa World Cup Qatar 2022 Pepe
Pepe A player from Portugal during a match against Morocco valid for the quarterfinals of the FIFA World Cup at Al-Thumama Stadium in the city of Doha, Qatar, December 10, 2022. (Photo: William Volcov) (Photo by William Volcov / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP) Fotó: Brazil Photo Press via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marokkó ismét meglepetést okozott, Horvátországot, Belgiumot és Spanyolországot követően a szombati negyeddöntőben Portugália sem talált fogást rajta, 1-0-ra kikapott. Pedig a luzitánok bizakodhattak, hiszen a Svájc elleni nyolcaddöntőt sziporkázva, 6-1-es kiütéssel tudták le, de az afrikaiak ellen nem tudtak hasonló produkcióval előrukkolni, a kaput csak elvétve találták el. A haditervük csődöt mondott, ezt maga Fernando Santos is elismerte.

– Az első félidőben nehézségeink voltak. Nagyon sokáig tartott, míg játékba kerültünk, nem sikerült megvalósítani mindazt, amit megbeszéltünk. A játékosok nagyon sokat dolgoztak, magabiztosak voltunk, nagy kedvvel játszottunk, de nem sikerült ráerőltetnünk a játékunkat az ellenfélre. Bár kialakítottunk gólhelyzeteket, betalálni nem tudtunk. Fájdalmas a kiesés, bárki ellen legyen is – mondta sietősen, majd elviharzott a mikrofon elől a portugálok szövetségi kapitánya.

Pepe máshogy látta a helyzetet. Ő nem magukban kereste a hibát, hanem a játékvezetést és a marokkói válogatottat szidta. 

– Olyan helyzetből kaptunk gólt, amire a legkevésbé számítottunk volna. Ezt másnak kellene mondania, de megengedhetetlen, hogy egy argentin bíró fújja a mi meccsünket azok után, ami tegnap történt, amiről Messi és egész Argentína beszélt. A mai nap alapján akár oda is adhatják az argentinoknak a trófeát. A második félidőben csak mi játszottunk, 

mi voltunk az egyetlen csapat, amely játszani akart, az ellenfél húzta az időt, mégis csak nyolc percet hosszabbítottak. Szomorúak vagyunk, akár a vb-t is megnyerhettük volna, de sajnos nem jött össze. Dühösek vagyunk, amiért nem hagytak játszani minket – mérgelődött a 39 éves védő.

A katari világbajnokság meglepetéscsapatát irányító Valid Regragi rávilágított, sérülések nehezítették a marokkóiak dolgát, de az erős csapatszellem meghozta a sikert.

– Nem eshetünk hasra attól, amit elértünk, bár erős portugál csapatot győztünk le, amely tele van tehetséges játékossal, miközben nekünk rengeteg sérültünk volt. Két futballistánkat is le kellett cserélni, de azok is harcoltak, akik bejöttek helyettük. Mindenki küzdött, erős volt a csapatszellem. Mondtam a srácoknak a meccs előtt, hogy történelmet kell írni Afrikáért, és ez sikerült. Nagyon boldog vagyok – áradozott a marokkói edző.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022  

Borítókép: Pepe megmondta a magáét a játékvezetőknek (Fotó: AFP/BRAZIL PHOTO PRESS/WILLIAM VOLCOV)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.