Macron elnök képtelen volt megvigasztalni Kylian Mbappét + videó

A világbajnoki döntőn mesterhármast szerezni fantasztikus teljesítmény, korábban, 1966-ban csak az angol Geoff Hurstnek sikerült ez a németek ellen, és akkor az a három gól Anglia vb-győzelmét jelentette. Idén Kylian Mbappé is mesterhármast jegyzett, de a csapat elveszítette a vb-döntőt. A finálé után Emmanuel Macron francia elnök próbálta megvigasztalni a franciák szupersztárját, de nem járt sikerrel.

Magyar Nemzet
2022. 12. 19. 7:37
Kylian Mbappe centre-forward of France and Paris Saint-Germain is greeted by French President Emmanuel Macron on the podium after receiving the silver medal after the FIFA World Cup Qatar 2022 Final match between Argentina and France at Lusail Stadium on December 18, 2022 in Lusail City, Qatar. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP Forrás: Jose Breton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenet többször is megismétlődött. A labdarúgó-vb döntő után a pálya gyepén, majd több milliárd ember szeme láttára a díjkiosztó ünnepségén is Emmanuel Macron francia elnök mindent elkövetett azért, hogy életet leheljen Kylian Mbappéba, de a mesterhármast jegyző francia szomorú ábrázattal vette tudomásul a feleslegesnek tűnő kísérleteket.

Macron később elmondta, mivel próbálta megvigasztalni Kylian Mbappét, az argentinok elleni vb-döntőn mesterhármast elérő csatárt. – Mbappé fantasztikus játékos, de még mindig nagyon fiatal, decemberben lesz 24 éves, és a fiatal kora ellenére már nyert egy világbajnokságot. Ő volt az idei vb legjobb góllövője, hát ezek után mit mondjak neki? Fantasztikus futballista, de nem én vagyok arra hivatott, hogy erről beszéljek, hiszen én legalább olyan szomorú vagyok, mint ő – mondta Macron elnök a Daily Motion videójában.

 

A stadion gyepén sem járt sikerrel Macron, Mbappé csak meredt maga elé, csak akkor költözött belé lélek, amikor az argentin válogatott kapusa, Emiliano Martinez nyújtotta neki a kezét, próbálta őt megvigasztalni. A francia viszonozta az ellenfele gesztusát, hagyta, hogy a torna legjobb kapusának választott Martinez felsegítse őt a gyepről.

Borítókép: A labdarúgó-vb díjkiosztóján is próbált életet lehelni Macron a fiatal szupersztárba (Fotó: AFP)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.