Maradona fiát bosszantja, hogy összehasonlítják Messit az édesapjával

Argentína vb-győzelme után újra előkerült a párhuzam, vajon Diego Maradona vagy Lionel Messi minden idők legjobb argentin labdarúgója. Maradona fiát egyáltalán nem érdekli a párhuzam, ő másra összpontosít.

Magyar Nemzet
2022. 12. 19. 11:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ egyik legfontosabb sportlapja, a La Gazzetta dello Sport megszólaltatta ifjabb Diego Maradonát az argentin győzelemmel végződött világbajnoki döntő után. Az isteni Diego gyermeke nem volt túlságosan lelkes, amikor az édesapja és közötti párhuzam jött szóba. – Leo és apám összehasonlítása? Egyáltalán nem érdekel, csak élvezni akarom ezt az egyedülálló győzelmet –  idézte a 2020-ban elhunyt világbajnok fiát az olasz szaklap. 

– Arra készülünk, hogy elmenjünk és ünnepeljünk ott, ahol az apámnak szentelt falfestmény található, a Spanyol negyedben – és ez így is történt, Montiel tizenegyese után Nápoly legjelentősebb, az Isten keze emlékének szentelt helyére özönlöttek.

– Csodálatos lett volna együtt ünnepelni, de ezekben a pillanatokban még mindig magam mellett érzem az apámat. Nagyon erősen éreztem a jelenlétét, és biztos vagyok benne, hogy fentről ő is megtette a részét abban, hogy jó irányba terelje a döntőt. 

A szaklap természetesen nem hagyta ki a ziccert, afelől érdeklődött, hogy az argentin diadal közelebb hozta-e Messi legendáját az apja legendájához.

– Egyáltalán nem érdekelnek az összehasonlítások, én csak élvezni akarom ezt az egyedülálló győzelmet. Haszontalan, steril viták ezek, amelyek csak az emberek megosztását szolgálják. Amikor frakciókat hozol létre, közönséget generálsz, és ezt megértem. De mi, argentinok szerencsések vagyunk, mert a futballtörténelem két legjobb játékosa nálunk játszott – mondta az isteni Diego fia.

Másrészt Argentína számára sokkal több, mint egy második hazája.

– Egész életemben küzdöttem azért, hogy egy argentin útlevelet kapjak, amit megérdemlek, és amit már régóta hajszoltam. A világbajnoki győzelem pedig szó szerint egy valóra vált álom, amit gyerekkorom óta magamban hordtam – mondta a legenda fia a Gazzettának.

Borítókép: Maradona fiát jobban érdekli az argentin útlevele, mint a parttalan viták (Fotó: AFP)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.