Úgy ünnepli Messi vb-sikerét a Barcelona, mintha még ott játszana

Két Barcelona-játékos is pályára lépett az Argentína–Franciaország vb-döntőn, de nem ők a főszereplői a Barcelona hivatalos Twitter-oldalán a katari világbajnokság fináléja után, hanem Lionel Messi, aki tavaly nyár óta a PSG játékosa.

Magyar Nemzet
2022. 12. 19. 9:27
MESSI, Lionel
Loszaíl, 2022. december 18. Lionel Messi argentin csapatkapitány felmutatja a FIFA-világkupát, a vb trófeáját, miután csapata 4-2-re gyõzött a katari labdarúgó-világbajnokság döntõjében játszott Argentína-Franciaország mérkõzés 3-3-as hosszabbítása utáni tizenegyes-párbajban a Loszaíl Stadionban 2022. december 18-án. MTI/EPA/Friedemann Vogel Fotó: Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan még mindig nem akarják elfogadni, hogy Messi már a Paris Saint-Germain futballistája, és a jelek szerint a Barcelona is ebbe a sorba tartozik. Miután a 35 éves klasszis feltette a koronát a pályafutására azzal, hogy győzelemre vezette Argentínát a katari vb franciák elleni döntőjében, a katalán klub hivatalos Twitter-oldala úgy ünnepelte őt, mintha még mindig az ő színeikben futballozna.

Sorjáztak a Barcelona tweetjei, amelyek Messi tetteit méltatták a döntő után. Vegyük sorra:

„Argentína és Leo Messi világbajnok”

Az argentin mezes Messi átveszi a vb-serleget a Barca-mezes fiatal Messitől.

„A valaha volt legjobb. A legjobb, aki valaha lesz.”

A La Masia (a Barcelona akadémiája) neveltje.

„Megcsinálta”

„Büszkeség”

Messi: Barca-legenda, argentin legenda, futball-legenda.

Eközben volt két Barcelona-játékos is a pályán

Jules Koundé és Ousmane Dembélé is kezdő volt a vesztes francia válogatottban a vb-döntőben, és Messivel ellentétben ők mindketten a Barcelona játékosai jelenleg. Ők mindössze két bejegyzést kaptak klubjuktól a Messinek szentelt tweetzápor közepette: az elsőben gratulált nekik csapatuk az ezüstéremhez, a másodikban meg vigasztalta őket – fel a fejjel, fiúk!

Persze nem lehet mindenki Messi, aki még most is pénzt hozott a Barcelona konyhájára a katari vb-n. A katalán klub ugyanis a FIFA által osztott kompenzációból összesen csaknem 4 millió dollárra számíthat a vb-n szereplő játékosai után, és ehhez az összeghez Messi is hozzájárult. Ugyanis a FIFA a jelenlegi és a legutóbbi két idény után fizet, és ebből a háromból egyben Messi még a Barca játékosa volt, így az érte járó kompenzáció harmada, mintegy 120 ezer dollár a katalán klubhoz kerül.

Messi 778 meccsen 672 gólt szerzett a Barcelona mezében, amelyben utánpótláskorától 2021-ig futballozott, s a klub legnagyobb legendája.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: a vb-trófeával (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.