Marokkót, bár lemaradt a dobogóról, az érmesek szintjére emelték

Aligha vigasztalja a katari vb-n az éremről épphogy lemaradt marokkói labdarúgó-válogatott tagjait, de egy tekintetben felértek a világbajnok Argentína és ezüstérmes Franciaország szintjére, a harmadikként végzett Horvátországot pedig maguk mögé is utasították.

Magyar Nemzet
2022. 12. 19. 14:04
FIFA World Cup 2022 - 3rd place match Croatia vs Morocco Asráf Hakimi
epa10370285 Achraf Hakimi of Morocco sings the national anthem beforer the FIFA World Cup 2022 third place soccer match between Croatia and Morocco at Khalifa International Stadium in Doha, Qatar, 17 December 2022. EPA/Tolga Bozoglu Fotó: Tolga Bozoglu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katari világbajnokság meglepetéscsapata, a marokkói válogatott bár sokakat lenyűgözött azzal, hogy bejutott a legjobb négy közé, az éremszerzésnek mégsem örülhettek az afrikaiak, mert a bronzmérkőzésen 2-1-re alulmaradtak Horvátországgal szemben. Egyéni elismeréseket ugyanakkor begyűjtöttek a marokkóiak, három játékosuk is bekerült a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) álomcsapatába.

Az IFFHS mondhatni testvériesen osztotta el a helyeket. Az elődöntősök közül a világbajnok Argentína, az ezüstérmes Franciaország és a negyedik Marokkó válogatottjából három-három futballistát választottak, míg a harmadik helyezett horvát csapatból kettőt.

Természetesen a nyolc találatával gólkirály valamint a torna legjobb játékosának választott is az álomtizenegyben szerepel, ahogy az argentin csapatkapitány társai közül a legjobb kapusnak járó elismerést begyűjtő Emiliano Martínez és Julian Álvarez is. 

Az IFFHS álomcsapata:
kapus: Emiliano Martínez (Argentína)
védők: Asráf Hakimi (Marokkó), Romain Szaissz (Marokkó), Josko Gvardiol (Horvátország), Theo Hernandez (Franciaország)
középpályások: Szofjan Amrabat (Marokkó), (Horvátország), (Franciaország)
támadók: Lionel Messi (Argentína), Julian Álvarez (Argentína), Kylian Mbappé (Franciaország)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Asráf Hakimi a Horvátország elleni bronzmérkőzésen (Fotó: EPA/Tolga Bozoglu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.